Αργοστόλι και Ληξούρι, οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της Κεφαλονιάς, είναι γνωστές και για την μεταξύ τους «έχθρα», μια κόντρα που κρατά αιώνες και που λέγεται πως ξεκίνησε όταν αποφασίστηκε να προτιμηθεί το Αργοστόλι και όχι το Ληξούρι ως πρωτεύουσα του νησιού.

Το άγαλμα του σατιρικού ποιητή Λασκαράτου που τοποθετήθηκε στην παραλία του Ληξουρίου με την πλάτη στραμμένη στο Αργοστόλι, είναι η κατ\’ εξοχήν εικόνα της κόντρας αυτής.

Ο σεισμός της 26ης Ιανουαρίου και το επόμενο χτύπημα μια εβδομάδα αργότερα, όμως, φαίνεται πως παραγκώνισε για λίγο τα πανάρχαια εχθρικά αισθήματα. Όχι μόνο ως ένδειξη αλληλεγγύης για το Ληξούρι που χτυπήθηκε περισσότερο από τον Εγκέλαδο, αλλά και εν όψει καρναβαλιού. 
Κοινές θα είναι λοιπόν φέτος οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Κεφαλονιά, το ερχόμενο, τελευταίο σαββατοκύριακο της Αποκριάς. Το Σάββατο επίκεντρο θα είναι το Αργοστόλι, ενώ η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση θα γίνει στο ονομαστό καρναβάλι του Ληξουρίου, στην παραλία της πληγωμένης πόλης, την Κυριακή το μεσημέρι.
Οι Κεφαλονίτες, παρά τα προβλήματα, φαίνεται πως ξέρουν και να διασκεδάζουν και βέβαια να αυτοσαρκάζονται!
protothema.gr/kefaloniapress.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook