Σε ένα κατάμεστο θέατρο 450 ατόμων παρουσιάσθηκαν δύο παραστάσεις του θιάσου «Νεφέλη-Ελληνάκια» για τον εορτασμό των 105 χρόνων από την ίδρυση της κοινότητας και τα 150 χρόνια, από την άφιξη στο Τορόντο του πρώτου ‘Ελληνα μετανάστη.
Το πρώτο έργο ήταν βασισμένο στο παιδικό βιβλίο «Ο Πόλ και η Λάρα Ταξιδεύουν» της ομογενούς Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη σε σκηνοθεσία της Νάνσυ Αθανς-Μυλωνά σε θεατρική προσαρμογή της Μαρίας Κορδόνη.
Τα παιδιά απέδωσαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο το μήνυμα του έργου, το οποίο είναι η κραυγή αγωνίας για τη διάσωση του πλανήτη από το φαινόμενο του θερμοκηπίου μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας πολικών αρκούδων που ταξιδεύουν από τον Καναδά στην Ελλάδα για να διαπιστώσουν αν θα μπορέσουν να επιβιώσουν όταν λιώσουν τα παγόβουνα.
Η βραδινή παράσταση ήταν αφιερωμένη στη «Λυσιστράτη» του μεγάλου αρχαίου κωμικού Αριστοφάνη.
Η σκηνή πλημμύρισε μαθήτριες του Λυκείου που υποδύθηκαν τις γυναίκες , οι οποίες προσπαθούν να βάλουν τέλος στον πόλεμο μέσα από την αποχή τους από τα συζυγικά καθήκοντα, ενώ και τα αγόρια κράτησαν τους ρόλους των γερόντων της Αθήνας.
Η σκηνοθέτις Νάνσυ Αθανς-Μυλωνάς με απόλυτη επίγνωση του υλικού της έδεσε τα λόγια του Αριστοφάνη με σύγχρονη ελληνική μουσική, που προσυπογράφει τον αντιπολεμικό χαρακτήρα του έργου.
Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Αντώνης Αρτεμάκης, σημείωσε ότι η μεγαλύτερη επένδυση της κοινότητας είναι η αγωγή των παιδιών στην ελληνική γλώσσα μέσα από τις παραστάσεις του θεάτρου «Νεφέλη», καλώντας την ευρύτερη ελληνική παροικία του Καναδά να υποστηρίξει τον πρωτοποριακό θίασο της ελληνικής διασποράς.
greekreporter.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook