Για νέο ρεκόρ τουριστικών αφίξεων στην Ελλάδα το 2014 κάνει λόγο σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, επισημαίνοντας πως οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες επιστρέφουν στη χώρα που ρημάζεται από έξι χρόνια ύφεσης.
Επικαλούμενο εκτιμήσεις του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέα Ανδρεάδη, το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι «οι προβλέψεις δείχνουν ότι οι τουρίστες που θα περάσουν τα σύνορα της Ελλάδας φέτος θα είναι 18,5 εκατ., έναντι 17,9 εκατ. το 2013. Ο αριθμός αυτός μεταφράζεται σε έσοδα ύψους 13 δισ. ευρώ. «Σχεδόν όλες οι παραδοσιακές και νέες αγορές δείχνουν θετικά, ενθαρρυντικά σημάδια», συμπληρώνει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε νέο ρεκόρ, ένα ιδιαίτερα ενθαρρυντικό γεγονός για τον ελληνικό τουρισμό, ο οποίος αντιστοιχεί στο 1/6 της οικονομίας.
Με την ανεργία να έχει φτάσει σε ποσοστό – ρεκόρ 28%, ο Αντώνης Σαμαράς αποκάλεσε την τουριστική βιομηχανία της χώρας «την πρώτη ατμομηχανή που ξεκίνησε και άρχισε να τραβά προς τα πάνω την οικονομία μας μετά από έξι χρόνια επώδυνης ύφεσης».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, στόχος είναι ο αριθμός των επισκεπτών να φτάσει τα 24 εκατ. επισκεπτών μέχρι το 2021, γεγονός που θα δημιουργούσε 300.000 θέσεις εργασίας.
Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο, τα στοιχεία των προκρατήσεων δείχνουν ότι η Ελλάδα μπορεί να περιμένει περισσότερους τουρίστες από τη Γερμανία και τη Γαλλία και μια αύξηση της τάξης του 10% στους επισκέπτες από το Η. Βασίλειο. Περισσότεροι Γερμανοί επισκέπτονται την Ελλάδα, σε σύγκριση με άλλες εθνικότητες, ενώ ακολουθούν οι Βρετανοί, οι κάτοικοι FYROM, οι Γάλλοι και οι Ρώσοι.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook