Τη βεβαιότητά του για τη μη αναδιάρθρωση του χρέους, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Αιτιολόγησε τη πεποίθησή του αυτή αναφέροντας:

«Δημιουργώντας και συντηρώντας στον προϋπολογισμό πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 5 έως 6% επί του ΑΕΠ, εφαρμόζοντας δομικές μεταρρυθμίσεις που θα επιφέρουν ποσοστά πραγματικής ανάπτυξης άνω του 2%, και επίσης με την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ».

Ο Υπουργός Οικονομικών εξέφρασε ταυτόχρονα την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα επιτύχει στο μέλλον βελτιωμένους όρους χρηματοδότησης, ενώ ακολουθώντας την "παράδοση" που θέλει τους Έλληνες στα δύσκολα να απευθύνονται στους ομογενείς, αναφέρει ότι θα δοθεί μεγάλη βάση στην έκδοση του «ομολόγου της διασποράς» δηλώνοντας:

«Η πρώτη μας προσπάθεια θα γίνει με το ομόλογο της διασποράς, το οποίο σκοπεύουμε να εκδώσουμε τους ερχόμενους μήνες» δηλώνει ο Γ. Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι αυτό θα απευθύνεται στους Ελληνες ομογενείς της Ευρώπης, της Αυστραλίας και των ΗΠΑ και ότι θα έχει χαμηλότερο επιτόκιο από τα τρέχοντα της αγοράς.

Τέλος κατηγορηματικός εμφανίστηκε  για τη μη περαιτέρω αύξηση του ΦΠΑ αλλά και ως προς την εντατικοποίηση της πάταξης της φοροδιαφυγής, λέγοντας: «Έχουμε φτάσει στο σημείο όπου η οποιαδήποτε περαιτέρω αύξηση στον ΦΠΑ δεν μπορεί να φέρει περισσότερα έσοδα».