Κάποιοι λένε ότι το δημοσίευμα είναι προπέτασμα καπνού προκειμένου να κρύψει η Ρωσία το γεγονός ότι ο Πούτιν είναι πίσω από την φυγάδευση του Γιανουκόβιτς και ότι μάλιστα βρίσκεται σε πλοίο του ρωσικού στόλου στην Μαύρη Θάλασσα.

Όλοι πάντως αναρωτιούνται που είναι ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος πρέπει να είναι κάπου πολύ καλά κρυμμένος αφού δεν είναι δυνατόν να μην τον έχει δει κανείς. Η όψη του είναι γνωστή και έχει κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ο Γιανουκόβιτς δεν θα έφευγε έτσι εύκολα αν δεν του είχαν δοθεί εγγυήσεις ότι θα μεταφερθεί κάπου με ασφάλεια, εκείνος και η οικογένειά του αλλά και οι στενοί του συνεργάτες γράφει η εφημερίδα…

Και συνεχίζει: Ποιός θα μπορούσε να δώσει τέτοιου είδους εγγυήσεις; Μόνο η Ουάσινγκτον.

\"Ο
Ο ΓΙΑΝΟΥΚΟΒΙΤΣ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ;
Και εξηγεί την θέση αυτή η ρωσική εφημερίδα η οποία απηχεί τις θέσεις του Κρεμλίνου ως εξής:

Όταν γίνονταν οι διαβουλεύσεις με την αντιπολίτευση ο Γιανουκόβιτς μίλησε με πολλούς στους τηλέφωνο, μεταξύ των οποίων και με τον Πούτιν. Την ίδια νύχτα και ενώ είχε συμφωνήσει, μάζεψε τα υπάρχοντά του και εγκατέλειψε την έπαυλη αποφασισμένος να μην ξαναγυρίσει.
\”Καταλαβαίνουμε τους αμερικανούς. Δεν ήθελαν αιματοχυσία. Δεν ήθελαν ο Γιανουκόβιτς να έχει την ίδια τύχη με άλλους \”τυρράνους\”. Δεν ήθελαν τον Γιανουκόβιτς. Την Ουκρανία ήθελαν.\”

\”Με άλλα λόγια, το Στεϊτ Ντιπάρτμεντ έδωσε εγγυήσεις στον Γιανουκόβιτς για την ασφάλειά του με ανταλλαγμα να εγκαταλείψει την Ουκρανία\”, γράφει η εφημερίδα.

Η εφημερίδα, λειτουργεί και ως γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου τονίζοντας ότι ο Γιανουκόβιτς δεν είναι σε πλοία του ρωσικού στόλου στην Μαύρη Θαλασσα.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook