Σε αυτεπάγγελτη διαθεσιμότητα τέθηκε υπαξιωματικός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής κατόπιν εντολής του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και σχετικής απόφασης του Αρχηγού του Σώματος Αντιναυάρχου Αθανάσιου Αθανασόπουλου.

Ο εν λόγω βαθμοφόρος, που υπηρετεί στο Λιμεναρχείο Πύλου, συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας της Ελληνικής Αστυνομίας, με την κατηγορία για παράβαση του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών, καθώς και για εμπλοκή του σε αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, σε έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αναδιπλούμενο στιλέτο τύπου πεταλούδας, μία σιδερένια σφραγισμένη κονσέρβα με 200 γραμμάρια πυρίτιδας, μία ρελιάστρα φυσιγγίων, τρία φυσίγγια πιστολιού διαμετρήματος 9 mm, ένα φυσίγγιο διαμετρήματος 7,62 mm, δύο κινητά τηλέφωνα, τρία ηλεκτρονικά μαγνητόφωνα, καθώς και 260 €.

Ο συλληφθείς, ο οποίος κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, πρόκειται να προσαχθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Σε βάρος του διετάχθη και η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.