Υλικά

• 300 γρ. ζυμαρικά (τύπου σπαγγέτι)
• 80 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• 600 γρ. άγρια σπαράγγια
• 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
• 400 γρ. ντοματίνια, χωρίς σπόρια και κομμένα στη μέση
• 80 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
• Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, βγάζοντας το σκληρό μέρος. Ξεφλουδίζουμε το υπόλοιπο κομμάτι και το κόβουμε σε μικρά μέρη κρατώντας χωριστά τις άκρες (μύτες).

Τα περνάμε από τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο, τις ντομάτες και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε καπάκι στο σκεύος και σιγοψήνουμε για 12-14 λεπτά. Σ’ εκείνο το σημείο βάζουμε τις μύτες των σπαραγγιών και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα.

Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο βραστό και αλατισμένο νερό (να κρατάνε στο δόντι). Στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.

Βάζουμε και το τριμμένο τυρί, ενσωματώνουμε «στριφογυρίζοντας» χωρίς κουτάλα και σερβίρουμε.