Τις ποινές των δύο δολοφόνων του βρετανού στρατιώτη, Λι Ρίγκμπικ, τον Μάιο του 2013 ανακοίνωσε την Τετάρτη ο δικαστής Σουίνι που εκδίκασε την υπόθεση στο δικαστήριο του Όλντ Μπέιλι.

Στον 28χρονο Μαικλ Αντελμπολάτζο επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης και στον 22χρονο Μάικλ Αντεμπογουέιλ επιβλήθηκε η ποινή της κάθειρξης 45 ετών στη φυλακή.

Στο άκουσμα των ποινών η μητέρα και η χήρα του βρετανού στρατιώτη ξέσπασαν σε λυγμούς με τον δικαστή να ζητά συγγνώμη στην οικογένεια Ρίγκμπι για τις σκηνές που παρακολούθησαν καθώς νωρίτερα είχε επικρατήσει ένταση όταν οι δύο κατηγορούμενοι είχαν φωνάξει «Ο Αλάχ είναι μεγάλος» με αποτέλεσμα ο δικαστής να διακόψει τη συνεδρίαση και να διατάξει την απομάκρυνση των δύο από την αίθουσα.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο δράστες, σύμφωνα με νέα στοιχεία που προέκυψαν στην διάρκεια της δίκης , οδηγούσαν επί μία ώρα αναζητώντας το στόχο τους, καθώς είχαν προετοιμαστεί να δολοφονήσουν κάποιον στρατιώτη την ημέρα εκείνη.

Στο δρόμο τους, έτυχε να βρεθεί ο αδικοχαμένος στρατιώτης, ο οποίος υπηρετούσε στο Αφγανιστάν και κατευθυνόταν με τα πόδια προς τον στρατώνα του στο προάστιο Γούλγουϊτς, του νοτιοανατολικού Λονδίνου, φορώντας πολιτικά.

protothema.gr