Σε παγκρήτια συγκέντρωση στο λιμάνι της Σούδας καλούν τους πολίτες οι οργανώσεις Κρήτης της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την καταστροφή των όπλων της Συρίας.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων:

\”Η Κρήτη είναι στο πόδι. Ήδη, έχει πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο με αίτημα την ακύρωση της διαδικασίας.Στα Χανιά φορείς, συλλογικότητες, οργανώσεις αλλά και πολίτες δηλώνουν την αντίθεσή τους και έχουν ξεκινήσει συντονισμό κινηματικών δράσεων.

Τα χημικά όπλα της συριακής κυβέρνησης πρέπει να υποστούν επεξεργασία επί εδάφους, όπου οι τεχνικές είναι ασφαλέστερες, και υπ\’ ευθύνη των προμηθευτών και της εταιρείας παραγωγής τους.

· Τα αδιαφανή σχέδια των παραγωγών των χημικών όπλων και του αμερικάνικου πολεμικού ναυτικού πρέπει να ναυαγήσουν υπό το βάρος της αντίστασης των τοπικών κοινωνιών.

· Όχι στην εκβιομηχάνιση των θαλασσών μας και του περιβάλλοντος μας!

· Απαιτούμε να μη γίνει η Μεσόγειος μια χωματερή χημικών αποβλήτων. Οι λαοί της Μεσογείου δεν θα συναινέσουν στη λογική των πολεμικών βιομηχανιών που φυλάει γι αυτήν τα κέρδη αλλά για εμάς το κοινωνικό και περιβαλλοντικό κόστος.

· Συμμετέχουμε στις δράσεις ενάντια στα χημικά του πολέμου.

· Παρέμβαση ενημέρωση σε χώρους μαζικούς προκειμένου να ενημερωθεί η κοινωνία για το έγκλημα που συντελείται.

· Καθαρά Δευτέρα, στους Αγ.Αποστόλους, παρεμβαίνουμε με κείμενα και πανό.

· Όλοι στις 9 Μαρτίου, στις 12:00 στο εμπορικό λιμάνι της Σούδας, στην Παγκρήτια συγκέντρωση\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook