Το Αλκοολογικό Ιατρείο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και οι εθελοντές του, σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Ασημίου και το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι Κόφινα, θα πραγματοποιήσουν παρέμβαση πρόληψης στους μαθητές με θέμα: «Πρόληψη στην χρήση αλκοόλ σε εφήβους» σήμερα Πέμπτη  27 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 11.00π.μ.-14.00μ.μ στο Γυμνάσιο Ασημίου με σκοπό την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση των μαθητών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αρχικά θα γίνει ολιγόλεπτη παρουσίαση από την ιατρό Γατρεντερολόγο-Ηπατολόγο κ. Κουλεντάκη, κατόπιν τα παιδιά σε ομάδες των 20 με δύο εκπαιδευμένους συντονιστές ανά ομάδα θα διεκπεραιώσουν βιωματική δράση, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιάσει κάθε ομάδα σε όλους τους συμμετέχοντες στο χώρο πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου.

Στην διάρκεια της βιωματικής δράσης οι ενήλικες θα έχουν την δυνατότητα συζήτησης με την ιατρό κι τους εθελοντές των ΚΟΠΑ.

Σημαντική κρίνεται η παρουσία γονέων, καθηγητών, επαγγελματιών υγείας και κάθε ενδιαφερομένου δημότη , τόσο για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων όσο και για γνωριμία και συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων με τους συντονιστές των ΚΟΠΑ Αρκαλοχωρίου και Αγίας Βαρβάρας (Κλαμπ οικογενειών με προβλήματα από αλκοόλ).
Μοιραστείτε το άρθρο:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook