Συγκλονισμένος από το θάνατο της 24χρονης Kerry Harvey από το Chichester, στο Δυτικό Sussex είναι ο σύζυγός της, Matthew Biggins. «Εγώ και η οικογένεια της Kerry, είμαστε σοκαρισμένοι από την απώλειά της, όμως είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε το έργο της».

Η 24χρονη, που είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο πάγκρεας ένα χρόνο πριν, είχε πρωταγωνιστήσει σε μία αμφιλεγόμενη καμπάνια, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με την ασθένεια της η οποία λαμβάνει μόνο το 1% της εθνικής χρηματοδότησης.

Στην εν λόγω καμπάνια που είχε προκαλέσει σάλο, φαινόντουσαν τρεις πραγματικοί ασθενείς με καρκίνο στο πάγκρεας να λένε: «Θα προτιμούσα να έχω καρκίνο στο στήθος» ή «Μακάρι να είχα καρκίνο των όρχεων»

Η κεντρική ιδέα πίσω από την διαφήμιση ήταν η ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με την συγκεκριμένη μορφή καρκίνου, η οποία έχει πολύ λίγα ποσοστά επιβίωσης.. Συγκεκριμένα, κάποιος ασθενής με καρκίνο στο πάγκρεας έχει 3% ποσοστό επιβίωσης έναντι του 85% που έχει κάποιος με καρκίνο στο στήθος και του 97% που έχει ένας άλλος με καρκίνο στους όρχεις.

Τώρα ο σύζυγός της 24χρονης, θέλει να συνεχίσει την καμπάνια προκειμένου να συλλέξει υπογραφές για να συζητηθεί από τους πολιτικούς το θέμα της κρατικής χρηματοδότησης για τον καρκίνο στο πάγκρεας.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook