Οι Ευρωπαίοι, των οποίων η τσέπη έχει πληγεί βαρύτατα από την οικονομική κρίση και τη συνεπακόλουθη καταναλωτική καχεξία, διστάζουν για φέτος να επιλέξουν τόπο διακοπών μακριά από τη χώρα τους και εάν κι εφ’ όσον αποφασίσουν να ταξιδεύσουν στο εξωτερικό επιλέγουν την Ιταλία, την Ισπανία, ή τη Γαλλία, αποκαλύπτει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πάνω από 30.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην έρευνα στις 27 χώρες της ΕΕ, την Τουρκία, τη Νορβηγία, την Ισλανδία, την Κροατία και την ΠΓΔΜ, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στις Βρυξέλλες.

Οι τέσσερις στους 10 ερωτηθέντες απαντούν πως θα παραμείνουν εντός των τειχών γι’ αυτό το έτος, ενώ πέντε στους 10 δηλώνουν πως θα ταξιδεύσουν μέσα στα όρια της ΕΕ.

Ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για τη Βιομηχανία Αντόνιο Ταϊάνι δίνει μία θετική χροιά στην ανάλυσή του της έρευνας που παράγγειλαν οι Βρυξέλλες.

«Το 58% των κατοίκων της ΕΕ επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές στους στην Ευρώπη, γεγονός που συνηγορεί πως σε γενικές γραμμές η τουριστική βιομηχανία ανακάμπτει και επιστρέφει σε ρυθμούς ανάπτυξης», τονίζει ο επίτροπος στο ανακοινωθέν του.

Μολαταύτα, η έρευνα αποκαλύπτει πως το 23% των ερωτηθέντων δεν γνωρίζει πού θα περάσει τις διακοπές του αυτό το καλοκαίρι.

Εξάλλου, από τις απαντήσεις για τις προηγούμενες διακοπές τους τεκμαίρεται επίσης πως το 41% των ερωτηθέντων δηλώνουν πως δεν είχαν φύγει για παραθερισμό για οικονομικούς λόγους και το ίδιο επιχείρημα προβάλλουν και στην παρούσα έρευνα.

Τις οικονομικές δυσκολίες, ως αιτία για να μην κάνουν διακοπές φέτος επικαλείται το 37% των ερωτηθέντων στη Γαλλία, το 41% στη Βρετανία, το 46% στην Ισπανία, το 55% στην Πορτογαλία, το 58% στην Ελλάδα, το 62% στη Ρουμανία, το 65% στη Βουλγαρία και το 68% στην Ουγγαρία.

Οι πλέον δημοφιλείς προορισμοί που αναφέρονται στην έρευνα είναι για το 2011 η Ιταλία (11,5%), η Ισπανία (8,6%) και η Γαλλία (8,2%).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook