Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης \”Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου\”:
\”Αντιπροσωπεία της κίνησης «Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Καμπιτάκη παρευρέθηκε στην ημερίδα που οργάνωσε ο δήμος Μαλεβιζίου την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, με θέμα «Κρητική παραγωγή και τουρισμός: Ευκαιρία διαφοροποίησης & αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος».
Υπήρξαν αξιόλογες τοποθετήσεις τόσο από το ΓΕΩΤΕΕ, όσο και από μεμονωμένες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
Αυτό όμως που δεν υπήρξε, ήταν η διατύπωση της πολιτικής του δήμου, γιατί απλά εδώ και τριάμισι χρόνια οι δημότες και ιδιαίτερα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι επιβαρύνονται με υπέρογκα δημοτικά τέλη ύδρευσης, άρδευσης, ΤΑΠ και χαράτσια (αποτέλεσμα του τριπλασιασμού και τετραπλασιασμού των αντικειμενικών αξιών εντός και εκτός οικιστικών ζωνών!) 
Εδώ και τριάμισι χρόνια η μόνη συνεπής πολιτική του δήμου είναι οι κυβόλιθοι και η δέσμευση παραγωγικής γης, για την υλοποίηση αμφισβητούμενων κοινωνικά και επιζήμιων περιβαλλοντικά σχεδίων ανάπτυξης ΒΑΠΕ. Εδώ και τριάμισι χρόνια απουσιάζει η επιστημονική καθοδήγηση του δήμου στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους!
Στην παρέμβασή του ο Κώστας Καμπιτάκης, αφού κατέκρινε τον προεκλογικό και επικοινωνιακό χαρακτήρα της εκδήλωσης, υπογράμμισε, ότι χρειάζονται επενδύσεις σε υλικοτεχνικές υποδομές, προστασία του περιβάλλοντος, εγγειοβελτιωτικά έργα, τήρηση των αγροτοκτηνοτροφικών ζωνών, παραδοσιακά προϊόντα με σήμα αναγνωρισιμότητας, συμμετοχικός χωροταξικός σχεδιασμός και συμμετοχικός προϋπολογισμός, καθώς και πολιτική αντικατάστασης της all inclusive τουριστικής «ανάπτυξης», από ένα ανταποδοτικό για την τοπική κοινωνία νέο τουριστικό μοντέλο.
Η σημερινή δημοτική αρχή είναι δέσμια συμφερόντων μεγάλων ομίλων ενέργειας, εργολάβων, καθώς και των φορομπηχτικών μνημονιακών πολιτικών.
Η επόμενη δημοτική αρχή, με δήμαρχο τον Κώστα Καμπιτάκη μπορεί να φέρει την ανατροπή, γιατί τη δεσμεύουν οι κοινωνικές ανάγκες!\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook