Στα απελπισμένα μάτια των σεισμόπληκτων ηλικιωμένων της Κεφαλονιάς, αποτυπώνεται η εικόνα της ελληνικής κοινωνίας: μικροπολιτικές και σκοπιμότητες με θύματα τους πιο ευάλωτους.

Οι 36 τρόφιμοι του Γηροκομείου Ληξουρίου, ένα μήνα μετά τον καταστροφικό σεισμό, κοιμούνται ακόμη στο παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου της πόλης.

Είναι μια πραγματική ντροπή, όπως παραδέχεται, μιλώντας στο newpost και ο αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σωτήρης Κουρής, ο οποίος επιρρίπτει τις ευθύνες στον πρόεδρο και τους εργαζόμενους του Γηροκομείου, καθώς, όπως λέει η Περιφέρεια έχει προσφέρει χώρο στέγασης, είτε σε ξενοδοχεία στο Αργοστόλι είτε στο γηροκομείο της Σάμης, καθώς και λεωφορεία για την καθημερινή μετακίνηση των υπαλλήλων, όμως οι τελευταίοι αρνούνται τη μεταφορά.

«Ένας θεσμός 100 ετών δεν μπορεί να φεύγει από τον τόπο του. Δεν δεχόμαστε να αποκόψουν τους ηλικιωμένους από την τοπική κοινωνία», απαντά ο Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Ληξουρίου Βασίλης Ρουχωτάς.

Μιλώντας στο newpost ο κ. Ρουχωτάς επιμένει ότι η μόνη λύση που δέχονται οι διοικούντες και οι υπάλληλοι του γηροκομείου, είναι η τοποθέτηση προκάτ κατασκευών προκειμένου να εγκατασταθούν στο Ληξούρι οι τρόφιμοι του Γηροκομείου.

Μέχρι τότε, κοιμούνται υπό εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες στο γήπεδο του μπάσκετ.

Ντροπή…

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook