Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων την Πέμπτη (26/02).
Η σχετική ενημέρωση από τον ΙΟΧ:
Το θέμα της κατασκευής μαρίνας εξελίχθηκε σε ένα από τα σημαντικότερα που συζητήθηκαν στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (26/2) το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο παρείχε ενημέρωση στα μέλη του για τις εξελίξεις που έχουν υπάρξει και αφορούν, κυρίως, τις επαφές που έχουν γίνει με τους φορείς του Νομού Χανίων, οι οποίοι από την πλευρά τους αντιμετωπίζουν θετικά αυτή την προοπτική, η οποία, σημειωτέον, θα αποφέρει σημαντικά οικονομικά και όχι μόνο οφέλη στον τόπο.
«Το ζήτημα της μαρίνας είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί οι υποδομές θα δώσουν μία άλλη μορφή ανάπτυξης στην πόλη μας», σχολιάζει ο πρόεδρος του Ι.Ο. Χανίων, Μανόλης Μπαρμπόπουλος. «Είναι αρχή και ξέρουμε ότι κάθε αρχή είναι δύσκολη, ωστόσο από τις επαφές μας με τους διάφορους φορείς, αποκομίζουμε μόνο θετικά σχόλια. Οι φορείς πρέπει πάντως να πάρουν μια πιο επίσημη θέση, παρά τις προσωπικές διαβεβαιώσεις που έχουμε προκειμένου αυτή η προσπάθεια να λάβει σάρκα και οστά, καθώς θ’ αναγεννήσει εντελώς την πόλη μας», δηλώνει ο κ. Μπαρμπόπουλος.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ι.Ο.Χ., τα οικονομικά οφέλη από τη δημιουργία μαρίνας στα Χανιά, θα μπορούσαν να φτάσουν μίνιμουμ το 1.000.000 ευρώ σε μηναία βάση. «Όπως έχουμε ξαναπεί, έχει γίνει προκαταρκτική μελέτη μέσω του προγράμματος \”Επιλύων\” με το Πολυτεχνείο Κρήτης. Μιλάμε για 400 σκάφη, για τα οποία αν θεωρήσουμε έναν μέσο όρο τεσσάρων ανθρώπων στο καθένα, είναι 1600 άνθρωποι οι οποίοι θα βρίσκονται επιπλέον στην πόλη μας. Εάν υπολογίσει κάποιος μία μέση δαπάνη στα 20 ευρώ ημερησίως, τα έσοδα για την πόλη μας θα είναι πάνω από 1.000.000 ευρώ το μήνα. Αυτή θα είναι μια ιδιαίτερα τονωτική ένεση για την πόλη μας και είναι κάτι που πρέπει να το επιδιώξουμε όλοι μαζί», υπογραμμίζει ο κ. Μπαρμπόπουλος.
Η Γενική Συνέλευση έγινε μέσα σε εξαιρετικό κλίμα, με τη διοίκηση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου να ενημερώνει τα μέλη για το καινούργιο σκάφος το οποίο αγοράστηκε και το οποίο από τον επόμενο μήνα θα είναι στη διάθεσή τους, αλλά και για τις επενδύσεις που γίνονται στην ομάδα Τριγώνου, με την αγορά, επίσης, νέου σκάφους και την πολύ πιθανή συνεργασία με έναν ακόμα προπονητή.
Τέλος, συζητήθηκαν οι προοπτικές και οι στόχοι οι οποίοι έχουν τεθεί για το 2014 και έγινε ανάλυση των πεπραγμένων του προηγούμενου έτους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook