Στους δώδεκα ανεβάζει ο τελευταίος απολογισμός τους νεκρούς από την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, το Μογκαντίσου, για την οποία την ευθύνη ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ.

Η αλ Σαμπάαμπ «πέτυχε τους στόχους της αρκετά καλά. Πολλά μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν», δήλωσε ο σεΐχης Αλί Μοχάμεντ Χουσέν, ανώτερο μέλος της ομάδας, η οποία συνδέεται με την αλ Κάιντα.

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση, η οποία σημειώθηκε σε ένα καφενείο, μόλις 50 μέτρα από την έδρα της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας, σημειώνει το ΑΜΠΕ. «Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι μέσα και έξω από το καφενείο τη στιγμή της επίθεσης: πολίτες, μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και των υπηρεσιών πληροφοριών», δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Από τη Νέα Υόρκη, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην κυβέρνηση της Σομαλίας και καταδίκασε με έντονο τόνο την επίθεση. «Τα μέλη του Σ.Α. εξέφρασαν τη βαθιά τους ανησυχία για τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις της αλ Σαμπάαμπ στη Σομαλία» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΗΕ.

newsbeast.gr