Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης \”Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον Δ. Χερσονήσου\”:

\”Ανησυχία προκαλούν δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης που μιλούν για αγορά έκτασης 400 στρεμμάτων στην περιοχή των Γουρνών από κινέζους επενδυτές.

Και τούτο γιατί τέτοιας έκτασης ελεύθερος χώρος δεν υπάρχει στην περιοχή. Εκτός βέβαια από τον χώρο της πρώην αμερικανικής βάσης.

Η ανησυχία επιτείνεται από πληροφορίες ότι έγγραφο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ ΑΕ) προς το Δήμο Χερσονήσου -το οποίο προσωρινά τουλάχιστον δεν επιβεβαιώνει η δημοτική αρχή-απαγορεύει κάθε παρέμβαση του δήμου στο χώρο της βάσης, ακόμα και στην περιοχή που η χρήση της έχει παραχωρηθεί πλήρως στο δήμο για πενήντα χρόνια και περιλαμβάνει το Δημαρχείο, τα σχολικά κτίρια, τον παιδικό σταθμό, τα γήπεδα και το Εκθεσιακό Κέντρο. Σε αυτό το έγγραφο τονίζεται ότι κύριος της όλης έκτασης είναι το ΤΑΙΠΕΔ που έχει και τον πρώτο λόγο για την τύχη της.

Μέσα από αυτές τις εξαιρετικά σοβαρές εξελίξεις για το δήμο Χερσονήσου, δεν είναι δυνατόν η Δημοτική Αρχή να είναι απούσα, επειδή ο δήμαρχος Χερσονήσου, στα πλαίσια των εκλογικών του φιλοδοξιών, ασχολείται αποκλειστικά με τα συνεχή και πολλαπλά πήγαινε-έλα του προς την Περιφέρεια, αφήνοντας απροστάτευτο το χώρο της πρώην αμερικανικής βάσης , αδιαφορώντας και για τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η νέα ανεξάρτητη δημοτική παράταξη του δήμου Χερσονήσου “ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ” επισημαίνουν και σήμερα πως η έκταση δεν πρέπει να εκποιηθεί στους κάθε λογής επενδυτές ενώ ήδη από το 2011 μέσω της ιστοσελίδας τους (http://pokoipe.blogspot.gr/2011/03/blog-post.html), πρόβαλαν το πάγιο αίτημα της κοινωνίας για διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της έκτασης και συνακόλουθα παρουσίασαν προτάσεις για την περιβαλλοντική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής προς όφελος του λαού, καλύπτοντας τις κοινωνικές ανάγκες στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Πρόνοιας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της Κοινής Ωφέλειας και της Αναψυχής.

Υπερασπίζονται δε, τις αναγκαιότητες που εντοπίζονται και στο εγκεκριμένο ΣΧΟΟΑΠ του πρώην Δήμου Γουβών, όπου επισημαίνεται ο υπερτοπικός χαρακτήρας της περιοχής, προβλέποντας το 40% της έκτασης για δόμηση και το 60% ως ελεύθερο χώρο.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook