Το Γραφείο Τύπου της Κ.Ο. Ηρακλείου του ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα δήλωση στήριξης από πρώην μέλη της «Ηράκλειας Πρωτοβουλίας» :

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΗ ΤΗΣ «ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ:

\”Εμείς τα πρώην μέλη της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας θεωρούμε ότι:

1) οι αλλαγές στον χαρακτήρα περιφερειακής και τοπικής διοίκησης ύστερα από την νομοθέτηση του «Kαλλικράτη» το 2010,

2) η χρόνια σύμπλευση της «Ηράκλειας Πρωτοβουλίας» με τον κύριο εκφραστή σε τοπικό επίπεδο της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής, τον Γ.Κουράκη και την παράταξη του, που στηρίχθηκε απο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ,

3) η στήριξη που παραχώρησε η «Ηράκλεια Πρωτοβουλία» στο πέρασμα σειράς αντιλαϊκών μέτρων, η σχέση της με κατασκευάστριες εταιρείες, την συμμετοχή στελεχων της στην ΔΕΠΤΑΗ ΑΕ και στο σκάνδαλο του πολιτιστικού Κέντρου (ΠΣΚΗ), στην εκπόνηση αντιλαϊκών προϋπολογισμών.

Γι’ αυτό σήμερα, δεν μπορούμε να μιλάμε, πλέον για δήθεν ανεξάρτητα σχήματα, για το καλό της πόλης και μόνο!

Η πόλη μας όπως όλη η κοινωνία χωρίζεται ταξικά, τα φτωχά λαϊκά στρώματα υποφέρουν από μια συγκεκριμένη πολιτική, πολιτική που εκφράστηκε και στον ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Δεκάδες χιλιάδες συντοπίτες μας, δεν έχουν πρόσβαση στο φάρμακο ή στο νοσοκομείο, λόγω ανεργίας ή κλεισίματος των καταστημάτων τους και εκατοντάδες χωρίς ρεύμα.

Για ποιο καλό της πόλης μπορούμε να μιλάμε όταν η φτώχεια, η ένδεια αναγκάζει ολοένα και περισσότερους συμπολίτες μας απόλυτη εξαθλίωση?

Η μοναδική πολιτική δύναμη που είχε ταχθεί ενάντια στο υφιστάμενο πλαίσιο λειτουργίας των δήμων είναι το ΚΚΕ, δηλώνοντας από την πρώτη στιγμή πως «είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία για την εφαρμογή της πολιτικής ενίσχυσης του κεφαλαίου, επομένως και της υλοποίησης του μνημονίου».

Το ΚΚΕ ήταν επίσης το μόνο κόμμα που εξαρχής αποκάλυψε τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ, δεν κορόιδεψε τον λαό τάζοντας λύσεις δια αντιπροσώπων, ενώ προειδοποίησε έγκαιρα για τη θύελλα μέτρων που ερχόταν.

Το ΚΚΕ είναι εγγύηση για τα λαϊκά στρώματα, παλεύει για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα, μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα χωριά!

Μόνο με ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ μπορούμε να τιμωρήσουμε τις δυνάμεις που σε Δήμους, Περιφέρεια, βουλή και ευρωβουλή συνδιαμορφώνουν και υλοποιούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ και μας έχουν φτάσει να ζούμε για τα 5μηνα, να πληρώνουμε για φάρμακα, χαράτσια, να μην υπάρχουν παιδικοί σταθμοί και κοινωνικές δομές.

Με το ΚΚΕ για το ξερίζωμα του σάπιου συστήματος και την δημιουργία της δικής μας εξουσίας.

Για τους παραπάνω λόγους έχουμε αποχωρήσει από την «Ηράκλεια Πρωτοβουλία» και συμπορευόμαστε καθημερινά στο κίνημα και σήμερα στις δημοτικές εκλογές με τις δυνάμεις που στηρίζει το ΚΚΕ.

Από αυτή τη θέση καλούμε όλους τους παλιούς συναγωνιστές μας, εκείνους που μαζί ονειρευτήκαμε μια άλλη πόλη, μια πόλη με κοινωνικό πολιτισμό και ευαισθησία, όλα τα μέλη της «Ηράκλειας Πρωτοβουλίας» να κάνουν την υπέρβαση, να πάρουν μιαν πραγματικά «Ηράκλεια Πρωτοβουλία» και να στηρίξουν τις μαχόμενες, δοκιμασμένες δυνάμεις στο ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ όπως εκφράζονται στο ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.

Γιάννης Χριστοφοράκης
Ερευνητής-Μετ/κος φοιτητής ΤΕΙ Κρήτης

Μανώλης Βριθιάς
Ελεύθερος επαγγελματίας\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook