Σε κατάληψη 20 λεωφορείων προχώρησαν μέλη της κίνησης Επιβάτες Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων και φανερώνοντας τις προθέσεις του να μην ανεχθούν αυτή την κατάσταση.

Τα εισιτήρια των λεωφορείων του ΟΑΣΘ αυξήθηκαν από τα 60 στα 80 λεπτά του ευρώ γεγονός που οδήγησε στην ενεργοποίηση των μελών της κίνησης. Οι διαδηλωτές το Σάββατο ανάρτησαν πανό στα  λεωφορεία, τα οποία συνέχιζαν το δρομολόγιο, μοίρασαν στους επιβάτες έντυπο υλικό και αυτοκόλλητα που έγραφαν «Πάρτε πίσω το χαράτσι» και τους προέτρεπαν να μην πληρώσουν εισιτήριο.

Το μέλος του συντονιστικού των Επιβατών Θεσσαλονίκης, Γιώργος Θεοδωρόπουλοςπροειδοποίησε ότι αν αυξηθεί το εισιτήριο έστω και κατά ένα λεπτό τα μέλη της Κίνησης δεν θα πληρώνουν ή θα εξακολουθούν να καταβάλλουν το αντίτιμο των 60 λεπτών που ισχύει σήμερα. 

Τέλος, εξέφρασαν τις γενικότερες θέσεις τους για τις αστικές συγκοινωνίες ζητώντας δημόσια αστική συγκοινωνία με φθηνό εισιτήριο, δωρεάν μετακίνηση για φοιτητές, μαθητές, ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς και για τους εργαζόμενους από και προς τις δουλειές τους

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook