Την μείωση από 10% του κόστους ρεύματος για τη βιομηχανία, που μάλιστα μπορεί υπό προϋποθέσεις να φτάσει έως και το 35%, ενέκρινε η ΓΣ της ΔΕΗ.
Συγκεκριμένα ενεκρίθη από τη Γενική Συνέλευση της Επιχείρησης η πρόταση του βασικού μετόχου, του Δημοσίου, για μείωση στα τιμολόγια προς τις βιομηχανίες, με το αιτιολογικό των έκτακτων συνθηκών κρίσης που μπορεί να εκτροχιάσουν την προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης της χώρας και ως εκ τούτου να πλήξουν και την ίδια τη ΔΕΗ
Σύμφωνα με το Energypress.gr θα δοθεί έκπτωση 10% σε όλους τους πελάτες υψηλής τάσης (όπως το Αλουμίνιο και η ΛΑΡΚΟ) καθώς και έκπτωση 25% επί του τιμολογίου Α4 ως κίνητρο για την αύξηση της ζήτησης σε ώρες χαμηλής ζήτησης (νυχτερινό τιμολόγιο και σαββατοκύριακα) που αφορά την χαλυβουργία.
Η λύση αυτή εγκρίθηκε από τους παριστάμενους μετόχους και από τον εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ. 
Την κάθετη αντίδρασή τους στην προωθούμενη λύση εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ διά του πρώην προέδρου και νυν εκπροσώπου στο ΔΣ Νίκου Φωτόπουλου ο οποίος υποστήριξε ότι προκαλείται ζημιά άνω των 200 εκατ. ευρώ για την επιχείρηση. Προανήγγειλε δε προσφυγές στη Δικαιοσύνη. 
Μικρομέτοχοι ωστόσο που επίσης έλαβαν το λόγο υπογράμμισαν τη σημασία που έχει να στηριχθεί η βιομηχανία που παράγει εξαγωγές και απασχολεί εργαζόμενους.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook