Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ στην ΑΣΤΕΑΝ, με τον Δημήτρη Βρύσαλη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, και το Γιώργο Παγκαλο ,στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφιο Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ, \”κατά τη διάρκεια της περιοδείας συναντήθηκαν με την διευθύντρια της σχολής , όπου κουβέντιασαν για τα οξυμένα προβλήματα σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό , βιβλία κ.ά. λόγω της συνεχούς υποχρηματοδοτησης.

Χαρακτηριστικό πάράδειγμα αποτελεί το ότι η ΑΣΤΕΑΝ αναγκάζεται να ενοικιάζει κουζίνες σε ξενοδοχεία ώστε να γίνονατι τα μαθήματα! Προβλήματα υπάρχουν και με την έλλειψη καθηγητών εκ των οποίων ελάχιστοι είναι μόνιμοι.

Στη συζήτηση με τους σπουδαστές τα στελέχη του ΚΚΕ ενημέρωσαν για το ψήφισμα ενάντια στο κλείσιμο της σχολής που κατέθεσαν στο περιφερειακό συμβούλιο οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Ξεκαθάρισαν ότι το Κόμμα μέσα κι έξω από την βουλή θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για τη συνολική απόσυρση του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης, το οποίο είναι ένα ακόμα όπλο στο οπλοστάσιο των μεγαλοξενοδόχων και των μεγαλοεπιχειρηματιών του κλάδου του τουρισμού, για το τσάκισμα των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των αυτοαπασχολούμενων στον τουρισμό και των σπουδαστών του κλάδου. Α

πεύθηναν κάλεσμα οργάνωσης των σπουδαστών στο σωματείο τους και να παλέψουν για:

• Άμεση απόσυρση του αντιλαϊκού αντεργατικού σχεδίου νόμου της κυβέρνησης.

• Κάτω τα χέρια από την ΑΣΤΕΑΝ και τις υπόλοιπες τουριστικές σχολές.

• Να αναβαθμιστούν τώρα, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με μόνιμο προσωπικό, αποκλειστικής απασχόλησης.

• Την κατάργηση της λεγόμενης πρακτικής άσκησης και όλων των προγραμμάτων μαθητείας που χρησιμοποιούνται για την εκμετάλλευση των νέων εργαζομένων.

• Τη δημιουργία μεταλυκειακών σχολών για τα τουριστικά επαγγέλματα και την κατάργηση των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, για πραγματικά δημόσια – δωρεάν επαγγελματική εκπαίδευση σε σχολές ικανές να εκπαιδεύσουν με την καλύτερη και πλέον σύγχρονη κατάρτιση και τα μέσα εκείνα που θα παρέχουν ολοκληρωμένες γνώσεις επάνω στο κάθε αντικείμενο σπουδών, ενσωματωμένη σε ένα κεντρικό σχεδιασμό που θα έχει ως βάση τις ανάγκες του κλάδου και των εργαζομένων για φθηνές και ποιοτικές υπηρεσίες για όλους.

Τέλος κάλεσαν σε μαζική ενίσχυση των δυνάμεων του ΚΚΕ παντού, και στις τρεις εκλογές του Μάη.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook