Αυτοκίνητα Mercedes της τελευταίας τεχνολογίας έλαβαν την Πέμπτη όλοι οι Ρώσοι Ολυμπιονίκες. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στη διάρκεια τελετής έξω από το Κρεμλίνο, έδωσε τα κλειδιά των αυτοκινήτων στους 44, συνολικά, Ρώσους νικητές των Χειμερινών Ολυμπιακών του Σότσι.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός δήλωσε πως ήταν εξαιρετικά υπερήφανος για τα 13 χρυσά, τα 11 αργυρά και τα 9 χάλκινα που κατέκτησαν οι Ρώσοι χιονοδρόμοι.

«Τα έχασα όταν είδα το Mercedes που έπαιρνα», δήλωσε ο Αντόν Σιπούλιν μέλος της ρωσικής ομάδας σκυταλοδρομίας. «Φυσικά, γνώριζα ότι θα έπαιρνα αυτοκίνητο αλλά δεν περίμενα αυτό το καταπληκτικό», πρόσθεσε. Ας σημειωθεί ότι ο Σιπούλιν είχε λάβει πάλι αυτοκίνητο, όταν πήρε το χάλκινο στους προηγούμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς, στο Βανκούβερ του Καναδά.

Εκτός από το αυτοκίνητο οι Ρώσοι Ολυμπιονίκες του Σότσι είχαν και χρηματικό έπαθλο. Οι κάτοχοι χρυσού μεταλλίου πήραν 120.000 δολάρια, του αργυρού 76.000 δολάρια και οι κάτοχοι χάλκινου μεταλλίου έλαβαν 52.000 δολάρια.

Δεν είναι τόσο τυχεροί οι Ολυμπιονίκες από άλλες χώρες. Οι Αμερικανοί έχουν να ελπίζουν στην γενναιοδωρία των διαφημιστών και οι Νορβηγοί στο «επίδομα συμμέτοχης» το οποίο μόλις φθάνει τα 4.000 δολάρια.

Αλλά το πιο…απρόβλεπτο έπαθλο έλαβε ο Ελβετός Ντάριο Κολόνια, κατοχος δυο χρυσών μεταλλίων για τις νίκες του στους αγώνες χιονοδιαδρομής 15 και 30 χιλιομέτρων. Ο δήμαρχος του Νταβός του προσέφερε ένα γουρουνάκι για τις νίκες του. Ενθουσιασμένος ο Κολόνια το ονόμασε «Σοτσι».

tovima.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook