Οι απόψεις των χρηστών του πάνω σε εκατομμύρια διαφορετικά θέματα αποτελούν το θεμέλιο στο οποίο βασίζεται το νέο κοινωνικό δίκτυο, State («δηλώνω»).

Οι δημιουργοί του το χαρακτηρίζουν ως ένα «παγκόσμιο δίκτυο άποψης» (global opinion network) και υποστηρίζουν ότι το δημιούργησαν επειδή σήμερα «οι φωνές των περισσότερων ανθρώπων δεν ακούγονται».

«Ακόμα και σε sites που φαίνονται να παρέχουν ίδιες ευκαιρίες, είναι μια μειονότητα των χρηστών που μιλά περισσότερο. Ό,τι είναι πιο δημοφιλές ή trending, “πνίγει” οτιδήποτε άλλο. Θέλουμε το State να γκρεμίσει όλα τα φράγματα που εμποδίζουν τους ανθρώπους να έχουν φωνή. Κάνουμε απλό για όλους να εκφράσουν την άποψή τους, και το ίδιο απλό για άλλους να δουν και να μάθουν από αυτή την άποψη».

Το State δημιουργήθηκε από τους Άλεξ και Μαρκ Ασέιλι, δύο Βρετανολιβανέζους επιχειρηματίες, που εμπνεύστηκαν από την κατάσταση στη Βηρυτό και στη Μέση Ανατολή γενικότερα, «μέρη όπου εξτρεμιστές ελέγχουν τον λόγο και άνθρωποι τυφλωμένοι από παλιές διαμάχες αδυνατούν να δουν ποια μπορεί να είναι τα κοινά τους».

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, μέσα σε 6 μήνες λειτουργίας της closed alpha έκδοσης του State, η εξάπλωση των απόψεων σχετικά με την κυκλοφορία του iPhone 5C πρακτικά αποτέλεσε «πρόβλεψη» της υποδοχής του στην αγορά. «Αποκαλύψαμε κοινό έδαφος μεταξύ σκληροπυρηνικών καπιταλιστών και σοσιαλιστών, που θα μπορούσε να τους φέρει κοντά.

Παρατηρήσαμε αύξηση της υποστήριξης προς τον Έντουαρντ Σνόουντεν, αν και πολλοί από αυτούς δεν εξεπλάγησαν από την ύπαρξη του προγράμματος PRISM. Και δεν ανακαλύψαμε μόνο ότι οι πρώιμοι χρήστες του State δεν συμπαθούν τον Τζάστιν Μπίμπερ, αλλά και γιατί» αναφέρουν σχετικά, υποστηρίζοντας ότι οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να βγουν στους δρόμους για να αλλάξουν τον κόσμο.

«Με το State στοχεύουμε να καταστήσουμε την έκφραση μιας άποψης αρκετά απλή έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να συμμετέχει, όπως θα το έκανε σε μια πλατεία. Όχι μόνο εξτρεμιστές, όχι μόνο εύστροφοι ή “διαβασμένοι”, αλλά και απλοί άνθρωποι, οι μετριοπαθείς, η πλειοψηφία, αυτοί που σήμερα σωπαίνουν εξαιτίας της χαοτικής και ανταγωνιστικής φύσης του web».

Το δίκτυο ξεκίνησε κανονικά την λειτουργία του χθες. Η εγγραφή χρηστών σε αυτό είναι δυνατή μέσω λογαριασμών Facebook, Twitter ή e-mail. Είναι διαθέσιμη ήδη εφαρμογή για συσκευές με iOS, ενώ σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσει στο Google Play και αντίστοιχη για συσκευές με Android.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook