Ξεκινά από τα τέλη Μαρτίου ένας νέος κύκλος μαθημάτων στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού. Αυτή τη φορά όμως τα μαθήματα απευθύνονται στους κυριολεκτικά λιλιπούτειους φίλους μας, από 0 μηνών, μέχρι και την ηλικία που ξεκινούν να μιλάνε!

Ο γονιός (φροντιστής) και το βρέφος θα διδαχθούν νέα τραγούδια ειδικά φτιαγμένα ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του βρέφους (τραγούδι για το φαγητό, για την αλλαγή πάνας, για το μπάνιο κλπ) καθώς και παραδοσιακά παιδικά τραγούδια.

Ταυτόχρονα τα τραγούδια θα συνοδεύονται με κινήσεις - νοήματα, έτσι ώστε το βρέφος να μπορέσει να συνδυάσει τον ήχο βασικών λέξεων με την αντίστοιχη κίνηση.

Με αυτό τον τρόπο στοχεύουμε στο να επιτύχουμε καλύτερη επικοινωνία μεταξύ γονέα - βρέφους (είναι ικανά να κάνουν νοήματα πολύ νωρίτερα από την κατάκτηση της ομιλίας), να ενισχύσουμε την κατανόηση της γλώσσας και την καλύτερη ανάπτυξη της ομιλίας.

Παράλληλα γονέας και παιδί απολαμβάνουν τη μελωδία, τη χαρά, τη δημιουργικότητα, τα πολλαπλά οφέλη του τραγουδιού.

Τα παιδικά τραγουδάκια και την κινησιολογία θα τα διδάξει η Ιωάννα Φιωτάκη, εκπαιδευτικός/μουσικός και νέα μαμά. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαιτείται για την παρακολούθηση να έχετε μαζί σας ένα παιδικό χαλάκι ή κουβερτούλα για το πάτωμα.

Από Πέμπτη 20 Μαρτίου και κάθε Πέμπτη στις 6 το απόγευμα, μουσικοκινητική για βρέφη στην αίθουσα Ελύτη, στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9, στο κέντρο της πόλης).

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για δηλώσεις συμμετοχής, τηλεφωνείτε στο 2810-244115, Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα, μέχρι και την Τρίτη 18 Μαρτίου.

Η είσοδος, όπως σε όλες τις δράσεις του Κοινωνικού Χώρου, είναι ελεύθερη. Συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το "Φαγητό με την αγάπη μας" είναι πάντα ευπρόσδεκτα.