Σίγουρα η συμβίωση και ειδικότερα ο γάμος δεν είναι εύκολη υπόθεση! Μάλιστα, δεν είναι λίγα τα ζευγάρια, που μετά από λίγο καιρό, αισθάνονται πως έχουν περάσει σε ένα στάδιο της ζωής τους, κατά το οποίο οι κανόνες και οι απαγορεύσεις είναι περισσότερες από τις απολαύσεις.

Δείτε ποιους κανόνες επιβάλλεται να καταπατήσετε στο γάμο, προκειμένου να διαφυλάξετε την ψυχική σας ηρεμία!

Μην πέφτετε στο κρεβάτι με νεύρα… Λάθος

Το να πέσετε στο κρεβάτι με νεύρα, σίγουρα δεν θα σας βοηθήσει, ενώ είναι βέβαιο πως θα σας χαλάσει και όλη την υπόλοιπη ημέρα. Κοιμηθείτε λοιπόν ξεχωριστά! Ο ύπνος θα σας ξεκουράσει και θα ξυπνήσετε με διαφορετική –συνήθως θετικότερη- διάθεση να λύσετε όλα όσα σας χωρίζουν.

Να είστε πάντα ειλικρινείς… Λάθος

Σίγουρα η ειλικρίνεια είναι κάτι θετικό σε μία σχέση. Ωστόσο, οποιαδήποτε ειλικρινής απάντηση σχετικά με προηγούμενους συντρόφους, που μπορεί να πυροδοτήσουν συγκρίσεις και απογοήτευση, θα πρέπει να αποφεύγονται.

Κάνετε διακοπές πάντα μαζί… Λάθος

Η ανάγκη των συζύγων να περάσουν χρόνο μαζί είναι πολύτιμη και κάτι το ανησυχητικό όταν δεν υπάρχει. Ωστόσο, αν οι επιθυμίες σας δεν συμπίπτουν πάντα, μην καταπιέζεστε. Οι διακοπές ξεχωριστά είναι μία εμπειρία που θα τονώσει τη σχέση σας και θα σας κάνει να επιθυμήσετε περισσότερο το σύντροφό σας.

Αποφεύγετε πάση θυσία τους τσακωμούς… Λάθος

Όταν οι εντάσεις δεν εκτονώνονται, αλλά χρονίζουν και συσσωρεύονται, τότε το μόνο που καταφέρνουμε είναι να κάνουμε κακό στην ψυχική μας υγεία. Βρείτε, λοιπόν, τρόπο να λύνετε τις διαφορές σας, χωρίς να εκτροχιάζεστε!

Τα παιδιά είναι πάντα προτεραιότητα… Λάθος

Δε λέμε να βάλετε τα παιδιά σε δεύτερη μοίρα, αλλά λίγος ποιοτικός χρόνος για το ζευγάρι, κάνοντας πράγματα που σας διασκεδάζουν, αφήνοντας τις έννοιες για λίγο στην άκρη, σίγουρα θα σας κάνει καλό.

Μην κοιμάστε ποτέ σε ξεχωριστά κρεβάτια… Λάθος

Εάν κοιμάστε από νωρίς και εκείνη επιμένει να διαβάζει με το φως ανοιχτό μέχρι αργά, δεν είναι κακό να κοιμηθείτε στον καναπέ! Έτσι, θα γλιτώσετε την ένταση που θα προκαλέσει ο κακός ύπνος.

Συντονίστε τα χόμπι σας… Λάθος

«Βρείτε κοινό χώρο να ζήσετε μαζί τις ξεχωριστές ζωές σας!» Μην καταπιέζετε το σύντροφό σας να κάνει πράγματα που δεν του αρέσουν, αλλά αρέσουν σε εσάς. Η καταπίεση οδηγεί σε άλλα… σκοτεινότερα μονοπάτια.

Αν αρχίσετε να βαριέστε, τότε έχετε πρόβλημα… Λάθος

Λάθος! Μία ήρεμη καθημερινότητα δεν είναι απαραίτητα κάτι αρνητικό. Αποζητάτε λοιπόν, τη «βαρετή» καθημερινότητα και βρείτε το ενδιαφέρον του «δράματος» στις διακοπές και λοιπές δραστηριότητες.

onmed.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook