Με αραιές νεφώσεις και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα \”παρελάσουν\” οι καρναβαλιστές στη Κρήτη, ενώ το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα, φαίνετια ότι θα γίνει κάτω από πιο δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς κατά τόπους θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού για το τριήμερο θα είναι οι νεφώσεις με παραδικά τοπικές βροχές και οι μέτριοι νοτιοανατολικοί άνεμοι που θα κρατήσουν τη θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα, αγγίζοντας τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Την Καθαρά Δευτέρα το σκηνικό του καιρού θα παρουσιάσει μεταβολή σε όλη τη χώρα, με βροχές που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, ενώ ανάλογα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στη Κρήτη, κυρίως στα δυτικά.

Σε σχέση πάντως με την υπόλοιπη χώρα, οι καρναβαλιστές αλλά και όσοι έχουν προγραμματίσει μικρές αποδράσεις για το τριήμερο, θα έχουν σύμμαχο τον καιρό

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση ανά νομό

Ηράκλειο

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για το Ηράκλειο Κρήτης σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου και άπνοια. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αραιή συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 15 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νοτιοανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Για αύριο Κυριακή 2/3, ο καιρός θα είναι αρκετά συννεφιασμένος, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με τοπική συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 14 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Την Καθαρά Δευτέρα 3/3 θα σημειωθούν ασθενείς βροχοπτώσεις, κυρίως το μεσημέρι ενώ το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι νοτιάδες που θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 16 βαθμούς κελσίου.

Χανιά

Ασθενής βροχή προβλέπεται για τα Χανιά σήμερα, με την θερμοκρασία στους 15 βαθμούς Κελσίου και μέτριους ανατολικούς ανέμους έντασης 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με αραιή συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 15 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Για αύριο Κυριακή 2/3, προβλέπεται συννεφιά, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου και μέτριους δυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με αραιή συννεφιά, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 13 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Η Καθαρά Δευτέρα 3/3 θα ξημερώσει με νεφώσεις και μικρή πιθανότητα βροχής. Όμως από το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει μικρή επιδείνωση και θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις που θα διαρκέσουν μέχρι το απόγευμα. Την ίδια ώρα οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριας έντασης που θα φτάσει τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Ρέθυμνο

Ασθενής βροχή προβλέπεται για το Ρέθυμνο σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοανατολικούς ανέμους έντασης 3 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 14 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Για αύριο Κυριακή 2/3, περιμένουμε αρκετές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοδυτικούς ανέμους έντασης 2 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με συννεφιά, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 13 βαθμούς Κελσίου και ενίσχυση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Την Καθαρά Δευτέρα το πρωί θα σημειωθούν ασθενείς βροχοπτώσεις όμως κατά τη διάρκεια της ημέρας ο καιρός θα βελτιωθεί με βασικό χαρακτηριστικό τους μέτριους νότιους άνεμους έντασης 6 μποφόρ. Ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος και η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Ιεράπετρα

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για την Ιεράπετρα σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 15 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοανατολικούς ανέμους ως 5 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αραιή συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 14 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Για αύριο Κυριακή 2/3, προβλέπεται ασθενής βροχή, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε μικρή βελτίωση στο σκηνικό του καιρού, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 14 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Για την Καθαρά Δευτέρα 3/3 προβλέπεται ασθενής βροχόπτωση που θα ενταθεί μέχρι το μεσημέρι ενώ ταυτόχρονα οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

με πληροφορίες από meteo.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook