Απέκλεισε ο Υφυπουργός Παιδείας Ιωαν. Πανάρετος το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί το Τμήμα ΤΕΙ – Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων Αγίου Νικολάου, στο μηχανογραφικό δελτίο για το ακαδημαϊκό έτος 2011 – 2012, στη συνάντηση που έγινε σήμερα το μεσημέρι, στο Υπουργείο Παιδείας.

 

Στη συνάντηση με τον κ. Πανάρετο συμμετείχαν ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Καρχιμάκης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημ. Κουνενάκης και οι προϊστάμενοι των δύο Τμημάτων ΤΕΙ Αγίου Νικολάου, Φωτεινή Ψιμάρνη – Βούλγαρη και Γιάννης Δημοτίκαλλης.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, μετά το πέρας της συνάντησης επικοινώνησε με την ΑΝΑΤΟΛΗ και είπε ότι μετέφεραν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται με την ενδεχόμενη κατάργηση του ενός από τα δύο Τμήματα ΤΕΙ, αφού έτσι διαψεύδεται το πολιτικό σύστημα του νομού αλλά και του υπουργείου, που κατά καιρούς είχε δηλώσει ότι δεν θα κλείσει κανένα Τμήμα ΤΕΙ του νομού μας.

Τονίστηκε ότι η απόφαση προκαλεί κοινωνική αγανάκτηση, για την αδικία που υφίσταται η περιοχή και γι\’ αυτό και η συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Τρίτη, 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου, θα πραγματοποιηθεί.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ο υφυπουργός δεσμεύτηκε, πεισμένος από τα στοιχεία που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι του ΤΕΙ Αγίου Νικολάου, ότι «το Τμήμα έχει δυναμική, ότι δεν πρέπει να κλείσει, αντιθέτως θα υπάρξουν προτάσεις για αναδιάταξη και ενίσχυσή του, ώστε να διαδραματίσει το ρόλο για τον οποίο ιδρύθηκε και λειτουργεί».

Η δέσμευση του υπουργείου ήταν ότι το δεύτερο Τμήμα ΤΕΙ Αγίου Νικολάου δεν θα κλείσει, αντιθέτως θα ενισχθυθεί, όπως δεσμεύτηκε, παρ\’ ότι δεν θα εισαχθεί κανένας νέος φοιτητής την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά… Τέλος, ο Δήμαρχος σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, τόνισε ότι επιβάλλεται «εγρήγορση»…

Ανατολή

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook