Εχθρός Νο 1: ο τρόπος που τα λούζεις

– Πριν τα λούσεις Χτένισέ τα με βούρτσα με μαλακή φυσική τρίχα για να τα ξεμπερδέψεις και να απομακρύνεις τα υπολείμματα των προϊόντων styling. Επίλεξε ένα σαμπουάν το οποίο θα περιέχει ήπια και αγνά φυσικά συστατικά. Για να ενισχύσεις τη δράση τους, προτίμησε ένα φυτικό συμπλήρωμα διατροφής.
– Μην υπερβάλλεις Η ποσότητα του σαμπουάν δεν εξαρτάται από το μήκος των μαλλιών. Ρίξε 8-10 ml από το προϊόν στην παλάμη του χεριού σου (η ποσότητα πρέπει να καλύπτει τη χούφτα σου) και άπλωσέ το με τις άκρες των δαχτύλων στις ρίζες και στο δέρμα του κεφαλιού, κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις, για να διεγείρεις την κυκλοφορία του αίματος. Ξέβγαλε με άφθονο χλιαρό ή κρύο νερό.

Εχθρός Νο 2: τεχνικές με χημικά

Οι συχνές εφαρμογές βαφής και ισιώματος προκαλούν ράγισμα στα στρώματα του φλοιού της τρίχας κάνοντάς την πορώδη, τραχιά και επιρρεπή στο ξεφλούδισμα.

-Φρόντισέ τα:  Η εβδομαδιαία φροντίδα με μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης βοηθά στη στοχευμένη θεραπεία των μαλλιών. Συστατικά όπως το shea butter, το αμυγδαλέλαιο και το κακάο που είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε και Β2, είναι ιδανικά. Χώρισε τα μαλλιά σου σε 4 κάθετα τμήματα και άπλωσε στο καθένα μάσκα από τη ρίζα ως την άκρη πιέζοντάς τα ελαφρά με τα δάχτυλα. Μετά κάλυψε το κεφάλι σου με υγρή, ζεστή πετσέτα. Η θερμότητα ανοίγει ήπια το φλοιό της τρίχας, επιτρέποντας στα θρεπτικά συστατικά να εισχωρήσουν βαθύτερα. Περίμενε για 10 λεπτά και κατόπιν ξέβγαλε με κρύο νερό.
-Περιποίηση στο κομμωτήριο: Αξίζει να πηγαίνεις στο κομμωτήριο για πρόσθετες περιποιήσεις, όπως θεραπείες με βιταμίνες και αμινοξέα, που συνδυάζονται με μασάζ και είναι ειδικές για ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Εχθρός Νο 3: υψηλές θερμοκρασίες

Η χρήση ζεστών εργαλείων στεγνώματος, όπως το πιστολάκι, σε νωπές τούφες μπορεί να δημιουργήσει μικρές εστίες συσσωρευμένου ατμού ο οποίος σταδιακά καταστρέφει την επιφάνεια των μαλλιών.

– Ξεκούρασέ τα Για να απαλύνεις την υφή της τρίχας σου, τρίψε μία κάψουλα βιταμίνης Ε από τη μέση ως τις άκρες των μαλλιών. Χρησιμοποίησε, επίσης, ειδικά σαμπουάν, κοντίσιονερ και σπρέι που προστατεύουν από τη θερμότητα και ενδυναμώνουν τα εύθραυστα μαλλιά αποτρέποντας έτσι το σπάσιμο της τρίχας.
Προσοχή στη θερμότητα Ρύθμιζε το πιστολάκι στεγνώματος στη μικρότερη κλίμακα έντασης και μην το κρατάς σταθερό σε μια περιοχή για περισσότερο από1-2 δευτερόλεπτα.

Εχθρός Νο 4: η μέρα

Η υγρασία και το φως, σε συνδυασμό με τον τρόπο ζωής και τις συνθήκες στην πόλη (ρύπανση), ευνοούν την αλλοίωση της τρίχας. Η νύχτα προσφέρει ανακούφιση από τη μόλυνση και τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

– Αξιοποίησε τον ύπνο ομορφιάς Η νύχτα αποτελεί μια ιδανική στιγμή όπου τα μαλλιά μπορούν να δεχθούν καλύτερα κάθε περιποίηση. Στις 8 ώρες ύπνου η τρίχα μπορεί να τραφεί και να αναδομηθεί ανακτώντας έτσι τη φυσική ασπίδα προστασίας. Οι κούρες νύχτας, όπως μια τονωτική λοσιόν, βελτιώνουν την ομορφιά των μαλλιών και τα κάνουν να δείχνουν πιο εντυπωσιακά όταν ξυπνάς.
– Βάλε μεταξωτή μαξιλαροθήκη:  Εάν έχεις μακριά μαλλιά, πιάσ” τα αλογοουρά στη διάρκεια της νύχτας, για να αποφύγεις τη φθορά τους καθώς στριφογυρίζεις στο κρεβάτι. Μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη θα σου προσφέρει προστασία καθώς η λεία επιφάνειά της είναι πιο απαλή με τα μαλλιά.

govastileto.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook