Το μεγαλύτερο αεροσκάφος που έχετε δει μέχρι τώρα παρουσίασαν χθες οι Βρετανοί,το οποίο βρέθηκε για πρώτη φορά στον αέρα αποτελώντας το μακρύτερο ιπτάμενο σκάφος στον κόσμο.

Πρόκειται για το «αερόπλοιο» Airlander της Hybrid Air Vehicles μήκους 91 μέτρων, το οποίο είναι οικολογικά γεμισμένο με ήλιο κι έχει σχεδιαστεί για να παραμένει εν πτήσει έως και τρεις εβδομάδες, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία μπορεί να μεταφέρει, έως και 60 τόνους.

Το Airlander που θεωρείται σημείο αναφοράς για τα πράσινα αεροσκάφη, είναι σύμφωνα με το economictimes, επτά μέτρα μακρύτερο από το ρωσικό Αντόνοφ An-225, το οποίο μέχρι σήμερα κρατούσε τα πρωτεία στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Ο στρατός των ΗΠΑ θα έπαιρνε αρχικά στην κατοχή του το πρώτο HAV Airlander, για να το χρησιμοποιήσει σε αποστολές επιτήρησης στο Αφγανιστάμ, ωστόσο οι περικοπές των αμυντικών προϋπολογισμών ανέστειλαν το έργο του στρατού.

Η κατασκευάστρια εταιρεία πάντως, η οποία έχει λάβει εγγύηση ύψους 3 εκατ. ευρώ από τη βρετανική κυβέρνηση, δηλώνει ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει εκατοντάδες τέτοια «αερόπλοια».

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook