Υλικά
 
• 1 κιλό μοσχάρι, κομμένο σε κύβους
• 250 γρ. γραβιέρα Κρήτης, κομμένη σε κύβους
• 500 γρ. καρότα, κομμένα σε κύβους
• 300 γρ. ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες
• 3 σκελίδες σκόρδο
• 200 γρ. πατάτες, κομμένες σε χοντρούς κύβους
• 500 γρ. ζωμό κρέατος
• 400 γρ. ντομάτες κονκασέ
• 1 κ. σούπας τοματοπολτό
• 80 ml. λευκό ξηρό κρασί
• 150 ml. παρθένο ελαιόλαδο
• 1 κ. σούπας θρούμπι
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
 
Εκτέλεση
 
Σε πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Μόλις πάρει θερμοκρασία ρίχνουμε το κρέας αφού πρώτα το αλατοπιπερώσουμε και το τσιγαρίζουμε μέχρι να θωρακιστεί καλά απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 4 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το λευκό κρασί. 
 
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το ζωμό. Ξαφρίζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Στη συνέχεια, αδειάζουμε το κρέας στη στάμνα και προσθέτουμε τις πατάτες, τις ντομάτες και τον τοματοπολτό. 
 
Ανακατεύουμε τα υλικά συμπληρώνοντας αλάτι, πιπέρι και θρούμπι. Σκεπάζουμε τη στάμνα και ψήνουμε για 1 ώρα στο φούρνο. Λίγο πρίν αποσύρουμε ρίχνουμε τη γραβιέρα.