Σαράντα τρεις μετανάστες, μεταξύ των οποίων δύο έγκυες γυναίκες και δύο παιδιά, εντοπίστηκαν και διεσώθησαν, μετά από επιτυχή επιχείρηση δύο σκαφών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.
Η επιχείρηση έγινε, υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες (άνεμοι ΝΑ 7 Bf) και υψηλό κυματισμό της θάλασσας, στην θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης.
Πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα, στο πλαίσιο των καθημερινών επιχειρήσεων που επιτελεί το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, εντοπίστηκε, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νότια της Μυτιλήνης, ακυβέρνητη φουσκωτή λέμβος. 
Ο εντοπισμός της λέμβου, έγινε μέσω θερμικής κάμερας και ραντάρ, κατόπιν της στενής συνεργασίας ενός πλοίου ανοικτής θαλάσσης και ενός περιπολικού σκάφους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Συγκεκριμένα, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Α.Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε τους σαράντα τρεις μετανάστες να επιβαίνουν σε ακυβέρνητη φουσκωτή λέμβο και στην περιοχή να πλέουν άνεμοι νοτιοανατολικοί 7 bf. 
Άμεσα, ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης με το πλήρωμα να προβαίνει στην ασφαλή ρυμούλκηση της ανωτέρω λέμβου, εκτιμώντας τις προαναφερόμενες δυσμενείς καιρικές συνθήκες, που επικρατούσαν στην περιοχή, οι οποίες ουσιαστικά καθιστούσαν αδύνατη τη μετεπιβίβαση των αλλοδαπών στο σκάφος του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Πλωμαρίου.
Στη συνέχεια της επιχείρησης, με μέριμνα προσωπικού της οικείας Λιμενικής Αρχής, παρασχέθηκε ανθρωπιστική βοήθεια στους σαράντα τρεις (43) μετανάστες, ενώ, επτά (07) εξ’ αυτών, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου και κατόπιν διεκομίσθησαν στο «Βοστάνειο» Νομαρχιακό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, για διενέργεια προληπτικών ιατρικών εξετάσεων λόγω εμφάνισης συμπτωμάτων υποθερμίας.
Από το Λιμενικό Σταθμό Πλωμαρίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η φουσκωτή λέμβος.
onalert.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook