Μια ακόμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το επίδομα τοκετού διοργανώνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, την Τρίτη 4 Μαρτίου στις 10 π.μ στο κτήριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στο Ηράκλειο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση "η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καταγγέλλει την στάση της κυβέρνησης, η οποία παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, εξαιτίας της απαίτησης της να επιστραφεί το επίδομα τοκετού, συνεχίζει να εφαρμόζει την ανάλγητη αντιλαϊκή της πολιτική. Η κυβέρνηση δικαιολογεί την απόφαση του ΕΟΠΠΥ, για επιστροφή των χρημάτων, καθώς την τοποθετεί μέσα στα πλαίσια της «εφαρμογής των νόμων». 

Διεκδικούμε: 

1. Μη επιστροφή του επιδόματος τοκετού από τις γυναίκες που τους δόθηκε και τους το ζητάνε πίσω εντός 15 ημερών, αλλιώς όπως απειλούν θα προχωρήσουν σε κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων.

2. Καταβολή του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, άνεργες ή ανασφάλιστες, ύψους 1.000 ευρώ για ένα παιδί, 2.000 και 3.000 ευρώ για δίδυμη και τρίδυμη κύηση, με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

3. Δωρεάν εξετάσεις προγεννητικού έλεγχου, κύησης κτλ.

4. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

Καλούμε όλες τις μητέρες, τους γονείς που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα να επικοινωνήσουν μαζί μας. [email protected]"

(φωτο απο προηγούμενη κινητοποίηση στην Περιφέρεια Κρήτης)