Τηλεφωνικές απειλές για τη ζωή της καταγγέλλει ότι δέχεται η ελληνικής καταγωγής αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Κριμαία, Ολγα Κοβιτίδη, τα τελευταία 24ωρα, έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, με την μεταφορά των ρωσικών στρατευμάτων και τις συγκρούσεις μεταξύ τατάρων και ρωσόφωνων κατοίκων. 

Μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, η κυρία Κοβιτίδη τόνισε ότι την είχαν «απειλήσει για τη φυσική εξόντωσή της» ενώ δέχθηκε και «τηλεφωνήματα από αγνώστους απειλώντας ότι θα τη σκοτώσουν».

Η κυρία Κοβιτίδη δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είχαμε συγκρούσεις μεταξύ Τάταρων και του ρωσικού πληθυσμού. Ήμουν η μόνη από το κυβερνών κόμμα όπως αποδείχθηκε τελικά που βρέθηκα ανάμεσα στις δύο ομάδες. Είπα ότι όλοι οι κάτοικοι της πολυεθνικής Κριμαίας πρέπει να ενωθούν. Το ευτύχημα είναι ότι δεν επιτρέψαμε να υπάρξει αιματοχυσία. Ενώ στο Κίεβο έτρεξε ποτάμι το αίμα, εμείς είχαμε μόνο δύο θύματα χάρις στην έγκαιρη παρέμβαση του κοινοβουλίου της Κριμαίας. Αφού κερδίσαμε τις εκλογές άρχισαν να μας κάνουν τηλεφωνήματα απειλώντας μας με τη φυσική μας εξόντωση μέχρι και τώρα. Όταν βγήκα από το κτήριο είπαν μου ότι έτσι κι αλλιώς θα με εκτελέσουν».

newpost.gr