Με τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Κυριάκο Βιρβιδάκη, συναντήθηκε το Σάββατο 1 Μαρτίου, αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Έ.ΑΣ.Υ.Ν. Χανίων Ιωάννη Ζερβό και το μέλος της ένωσης Παντελή Σταυρουλάκη ύστερα από έκτακτο αίτημα της τοπικής ένωσης αστυνομικών.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια των δράσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και των Α΄Βάθμιων οργανώσεων της χώρας σχετικά με την προωθούμενο Σχέδιο Νόμου για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση \”στον κ. Βιρβιδάκη επιδόθηκαν οι παρακάτω προτάσεις παρατηρήσεις προτάσεις της Π.Ο.Α.Σ.Υ. για το Σ.Ν. της αναδιάρθρωσης, η Μελέτη – πρόταση των 4 Ενώσεων της Κρήτης που εκπονήθηκε από τον Δρ Γεώργιο Παπακωνσταντή για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Κρήτης και οι υπ’ αριθμ. 400/1/20 από 7-2-14 και 100/1/20-ζ από 21-2-14 ανακοινώσεις της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και Π.Ο.ΑΞ.Ι.Α για την προωθούμενη αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ.
Κατά την συνάντηση από πλευράς των συνδικαλιστών αστυνομικών αναπτύχθηκε η πλήρη αντίθεση των εκπροσώπων του συνόλου των αστυνομικών της χώρας στο αρχικό Σ.Ν. που δόθηκε για διαβούλευση από την κυβέρνηση. Αναλύθηκαν στο μέτρο του δυνατού οι προτάσεις της ΠΟΑΣΥ για μια λειτουργική αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών έπειτα από αξιοποίηση των κατάλληλων επιστημονικών μελετών κι όχι η διαφαινόμενη στο Σ.Ν. αναδιάταξη σε επιτελικό επίπεδο των υπηρεσιών του Αρχηγείου , η οποία δεν θα έχει θετική επίδραση στην καθημερινή αστυνόμευση και εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών ενώ καταδικάστηκε η πλάγια κατάργηση του ισχύοντα κώδικα μεταθέσεων των αστυνομικών.
Από την πλευρά του ο κ. Βιρβιδάκης αντιλαμβανόμενος την ειλικρινή αγωνία των αστυνομικών της χώρας δεσμεύτηκε να μελετήσει τις παρατηρήσεις- προτάσεις που του παραδόθηκαν ακόμη και τώρα που ψηφίστηκε επί της αρχής από την επιτροπή το Σ.Ν. και τόνισε ότι για αυτό το μεγάλο ζήτημα η επιτροπή συνεδρίασε 5 φορές , ακούστηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς , έγιναν ήδη κάποιες αλλαγές στο Σ.Ν. που σύντομα θα ξεκαθαριστούν από την πλευρά του Υπουργείου και όπως είπε και ο κ. Δένδιας το υπουργείο θα παραμείνει πρόθυμο για συζήτηση κι άλλων προτάσεων από τους φορείς μέχρι και οριστική του ψήφιση καθώς θα συζητηθεί στην ολομέλεια την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη .
Από την πλευρά μας εμείς οι εκπρόσωποι των αστυνομικών θα συνεχίσουμε των αγώνα μας πάντα στο πλευρό της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για την βελτίωση του Σ.Ν. για την αναδιάρθρωση του ζωτικού αυτού οργανισμού που υπηρετούμε για μια αστυνομία δίπλα στον πολίτη αλλά και στον υπάλληλο αστυνομικό. Αν δεν υπάρξουν βελτιώσεις θα αγωνιστούμε με όλες τις θεσμικές μας δυνάμεις για την αναβολή της ψήφισής του στην παρούσα φάση από την Βουλή των Ελλήνων .\”
Δείτε τις προτάσεις των Αστυνομικών στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου εδώ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook