Οπως συνέβη και στα δυο μεγαλύτερά του αδέλφια, ο 12χρονος Louis Corbett μια μέρα θα χάσει το φως του. Οι τρεις νεαροί από τη Νέα Ζηλανδία πάσχουν απόμελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια -μια διαταραχή που καταστρέφει την όραση με τη πάροδο των ετών.

Αλλά για το νεώτερο από τα πέντε παιδιά των Corbett, η ημέρα αυτή θα έρθει πολύ νωρίτερα. «Η περσινή χρονιά ήταν δύσκολη για τον Louis», ανέφερε η μητέρα του Catherine Corbett στο CNN και συνεχίζει «έμαθε ότι η κατάστασή του επιβαρύνθηκε».

Ετσι, αντιμέτωποι με την ζοφερή πραγματικότητα που Louie σύντομα που θα χάσει την ικανότητα να βλέπει τον κόσμο γύρω του, οι Corbetts αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια διεθνή περιήγηση στα αξιοθέατα. «Φέτος θα προσπαθήσουμε να γεμίσουμε τον κόσμο του με όσες όμορφες εικόνες μπορούμε», εξηγεί η γυναίκα.

Ο 12χρονος έγραψε σαν σε λίστα επιθυμιών, τα μέρη που επιθυμεί να επισκεφτεί και να συγκρατήσει για πάντα τις εικόνες και τα χρώματα: Μερικά από τα μέρη που θα επισκεφτεί είναι, μεταξύ άλλων, οι καταρράκτες Νιαγάρα, το Γκραν Κάνιον και το Empire State Building.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook