Χωρίς να ανοίξει ρουθούνι εξέπνευσε το πρώτο τελεσίγραφο που, σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, είχε δώσει ο ρωσικός στρατός για την παράδοση των Ουκρανικών στρατευμάτων στην Κριμαία.

Παρά το γεγονός ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε διαψεύσει την πληροφορία αυτή οι ανταποκριτές των ξένων μέσων ενημέρωσης που βρίσκονται στην περιοχή περιμέναν μέχρι τις 5 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) για να δουν επί του πρακτέου αν και κατά πόσο η πληροφορία αυτή θα αποδεικνυόταν αληθής.

Όπως, όμως, μετέδωσε το BBC, η ώρα πέρασε αλλά δεν ακούστηκε ούτε... κιχ.

Αυτό φαίνεται ότι ήταν το πρώτο θερμό επεισόδιο του ακήρυχτου ψυχολογικού πολέμου ανάμεσα στις δύο πλευρές με επίκεντρο την Κριμαία που συνεχίζεται αμείωτος τις τελευταίες ημέρες.

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο αποκλείει τη στρατιωτική εμπλοκή στην Ουκρανία

Την αναστολή όλων των στρατιωτικών συνεργασιών με τη Μόσχα ανακοίνωσε τη Δευτέρα το αμερικανικό Πεντάγωνο στο πλαίσιο της αντίδρασης της Ουάσιγκτον στην στρατιωτική παρουσία της Μόσχας στην Κριμαία.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στρατιωτική στάση σε Ευρώπη και Μεσόγειο, ξεκαθαρίζοντας με τον τρόπο αυτό ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν σκέψεις για στρατιωτική εμπλοκή στην Ουκρανία

«Καλούμε τη Ρωσία να αποκλιμακώσει την κρίση στην Ουκρανία και οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που είναι στην Κριμαία να επιστρέψουν στις βάσεις τους, όπως απαιτείται στο πλαίσιο των συμφωνιών που διέπουν τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου υποναύαρχος Τζον Κίρμπι.

«Ορισμένα μέσα ενημέρωσης κάνουν εικασίες για πιθανές κινήσεις των πλοίων στην περιοχή . Δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στη στρατιωτική στάση μας στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο», συνέχισε ο Κίρμπι

Η ανακοίνωση από το Πεντάγωνο ήρθε λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θα εξετάσει μια σειρά από οικονομικές και διπλωματικές κυρώσεις απομόνωσης της Ρωσίας.

protothema.gr