Πραγματική δικαίωση, έφερε για άνεργο δανειολήπτη, η υπαρ.143/2014 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, όπου επιτέλους, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,  \”δίνει να καταλάβουν το πνεύμα του Νόμου 3869/2010 όπως αυτός τροποποιήθηκε, όλοι οι άνεργοι ή μη έχοντες περιουσιακά στοιχεία ότι εντασσόμενοι στο Νόμο, που τους δίνεται από την πολιτεία απλόχερα, θα μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους, κατά το δικό τους μπορώ, αρχίζοντας μια νέα οικονομική και κοινωνική ζωή\”.

O δανειολήπτης είχε χρέος 63.261.76 σε δύο πιστώτριες Τράπεζες (από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτική κάρτα) θα καταβάλλει σε μηνιαίες καταβολές πενταετίας, μόνο 9.000 ευρώ, δηλ. του διαγράφεται χρέος 54.261,76 ευρώ δηλ. έχει \”κούρεμα\” επί του χρέους του 86%.

Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για δανειολήπτη έγγαμο με δύο ανήλικα παιδιά, με σύζυγο ευρισκόμενη σε παρατεταμένη ανεργία, ο οποίος εργάζεται ως εποχιακός ξενοδοχοϋπάλληλος με εισόδημα που φθάνει κατά μέσω ώρα μαζί με το επίδομα της ανεργίας στο ποσό των 650 ευρώ.

Περιουσιακά στοιχεία δεν έχει στην διάθεσή του ,εκτός από μία μοτοσυκλέτα, χαμηλής εμπορικής αξίας.

Ο ίδιος και η οικογένεια του, οικονομικά στηρίζεται από την οικογένεια του πατέρα του στην οποία και φιλοξενείται στην ίδια κατοικία.

Το δικαστήριο (Ειρηνοδικείο Χανίων) με την υπαρ .143/.2014 απόφαση του, έκανε δεκτή την αίτηση του δανειολήπτη, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις των αντιδίκων Τραπεζών, ρυθμίζοντας το χρέος του σε μηνιαίες δόσεις πενταετίας, να δίνει 150 ευρώ σε 60 δόσεις αναλογικά στο χρέος των πιστωτριών συνολικά καταβάλλοντας το ποσό ΜΟΝΟ των 9.000 ευρώ.

Για το υπόλοιπο ποσό που δεν καλύπτεται από τις αναφερόμενες καταβολές της πενταετίας, ο δανειολήπτης απαλλάσσεται δηλ απαλλάσσεται από το ποσό των 54.261,76 ευρώ

¨ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ: ¨Για την \’ Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, θεωρείται μια απόφαση \”Βόμβα \” για τις Τράπεζες, οι οποίες .επιβάρυναν και εξακολουθούν να φορτώνουν μονομερώς , τα καταναλωτικά δάνεια ,αλλά προπάντων τις πιστωτικές κάρτες, με εξωπραγματικά και ληστρικά επιτόκια ,της τάξης στις πλείστες περιπτώσεις, των 20%, και να βαφτίζουν την ανάγκη των καταναλωτών, την πιστωτική κάρτα, ως έξοδα πολυτελούς διαβίωσης.

Τέλος, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, νοιώθει την υποχρέωση, να ευχαριστήσει για μια ακόμα φορά τους δικαστές της Κρήτης, που με τις αποφάσεις τους, αποδεικνύουν περίτρανα ότι στέκονται, δίπλα στους χειμαζόμενους από την οικονομική κρίση και ύφεση καταναλωτές\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook