Στοίχημα αποτελεί για τη  Δημοτική Αρχή το να καταστεί η νέα Καλλικρατική Δ.Ε.Υ.Α Χανίων βιώσιμη επιχείρηση. Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ και δήμαρχος Χανίων Μανόλης Σκουλάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου και μετά την πρώτη συνεδρίαση του Δοικητικού Συμβουλίου αυτή τη στιγμή η επιχείρηση δεν μπορεί να πληρώσει τις δόσεις του δανείου που έχει πάρει από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με αποτέλεσμα να παρακρατούνται χρήματα του δήμου από την μηνιαία δόση των Κ.Α.Π  ύψους 136.000 ευρώ.

Ειδικότερα όμως και για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, όπως σημείωσε ο κ. Σκουλάκης  \”η ΔΕΥΑΧ  από τη δεκαετία του ΄80 η ΔΕΥΑΧ έχει δανειστεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων 12 εκατ. ευρώ για επενδύσεις. Μέχρι τις 31-12-2010 από την επιχείρηση έχουν πληρωθεί 24 εκατ. ευρώ και ακόμα οφείλονται  8 εκατομμύρια.\”

Προκειμένου λοιπόν αν διευκολυνθεί ως προς την εξόφληση των δανείων της η επιχείρηση έχει ζητηθεί από το Ταμείο η ρύθμιση των χρεών, αίτημα  για το οποίο θα υπάρξει απάντηση μετά την συνεδρίαση του Δ.Σ του Ταμείου την ερχόμενη Πέμπτη.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως σύμφωνα και με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Δήμαρχο Χανίων οι οφειλές προ τη ΔΕΥΑΧ ανέρχονται 4.647 εκατ. ευρώ ενώ και οι οφειλές προς τη ΔΕΥΑ Ακρωτηριού που συνενώνεται με τη ΔΕΥΑ Χανίων φθάνουν το 1.464 εκατ. ευρώ.

Από αυτές τις όφειλες πάνω από 1.600 εκατ.  είναι οφειλές διαφόρων δημοσίων φορέων  που  εδω και χρόνια δεν ανταποκρίνονται στην υποχρέωση τους να εξοφλήσουν τα χρέη τους.

Η Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κ. Νίκη Αποστολάκη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης  τύπου \” οτι θα ξεκινήσουμε άμεσα να ερχόμαστε σε επαφή με τους πολίτες που οφείλουν στην επιχείρηση προκειμένου με κάποιο τρόπο να αρχίσουν να εξοφλούνται οι λογαριασμοί.

Από την πλευρά του ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΧ κ. Μιχάλης  Ντάλλας  ευχαρίστησε το προηγούμενο Δ.Σ αλλά και τους εργαζόμενους για τις υπηρεσίες που προσέφεραν  και δήλωσε οτι θα είναι στη διάθεση της νέας διοίκησης για οτι χρειαστούν.

Τέλος ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Νίκος Λίτινακης σημείωσε οτι οι εργαζόμενοι αν και διαφωνούν με τον τρόπο κατάταξης του προσωπικού των δύο ΔΕΥΑ εντούτοις θα κάνουν οτι μπορούν για να στηρίξουν την επιχείρηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook