Με ικανοποίηση και αισιοδοξία επέστρεψε από την Δανία η αποστολή της Περιφέρειας Κρήτης που συμμετείχε στην τουριστική έκθεση «Ferrie for Alle» που πραγματοποιήθηκε στο Herning της Δανίας από της 21έως της 23 Φεβρουαρίου 2014.

Η έκθεση, θεωρείτε από τις μεγαλύτερες των Σκανδιναβικών Χωρών, καθώς την επισκέπτονται ετησίως περίπου 70.000 άτομα.

Η Ελλάδα, ήταν φέτος η «τιμώμενη χώρα». Η προβολή της Περιφέρειας Κρήτης, στην έκθεση, έγινε εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ, ο οποίος διαθέτει πλέον ένα καλαίσθητο και σύγχρονο περίπτερο. Από όλους τους Ελληνικούς προορισμούς, την μεγαλύτερη ζήτηση είχε το νησί μας και ιδιαίτερα η Δυτική Κρήτη.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου μας, ζητούσαν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για τον προορισμό, ενώ προμηθεύτηκαν και έντυπο υλικό. Πολλοί από αυτούς στην συνέχεια « έκλειναν» τις διακοπές τους από τα περίπτερα, των tour operators που συμμετείχαν στην έκθεση.

Η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κρήτης, πραγματοποίησε επαφές με διάφορες επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην διοργάνωση, ενώ από τις πληροφορίες που συγκέντρωσε διαπίστωσε πως, την προσεχή τουριστική περίοδο, αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών από την Δανία.

Την Περιφέρεια Κρήτης, εκπροσώπησαν ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού Χανίων, κ. Μανώλης Βολικάκης και η ειδική Σύμβουλος της Περιφερειακή Ενότητας Λασιθίου, κα. Ελίνα Μικρουλέα.