Στα 17.000.000 ευρώ εκτιμάται η ζημιά της σπείρας των απατεώνων που δρούσαν στην Κρήτη και η οποία εξαρθρώνεται στην διάρκεια μιας γιγαντιαίας επιχείρησης που είναι σε εξέλιξη στο νησί με επίκεντρο το Ηράκλειο.
Όπως δημομοσίευσε το Flashnews.gr (δείτε εδώ) το βαλιτσάκι της ΕΥΠ \”έδωσε\” τα μέλη του μεγαλύτερου κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων που είχε τη δράση του στο Ηράκλειο με θύματα το Ελληνικό Δημόσιο αλλά και επιχειρηματίες κυρίως του τουριστικού κλάδου.
Ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί βρίσκονταν το τελευταίο διάστημα στο Ηράκλειο και παρακολουθούσαν τις κινήσεις των φερόμενων δραστών. 
Σήμερα από νωρίς το πρωί ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ που – έως τώρα – έχει φέρει έξι συλλήψεις. Στο στόχαστρο της ειδικής ομάδας της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται γνωστοί Ηρακλειώτες, μέλη του περίφημου κυκλώματος. 
Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης \”Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχερίρηση στην Κρήτη με την συνδρομή της ΥΠΟΑΔΗΕ για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε απάτες κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του δημοσίου και ιδιωτών επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί έξι μέλη της οργάνωσης ενώ συνεχίζονται οι έρευνες.
Εκτιμάται ότι η ζημιά σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου ξεπερνά τα 3.000.000 ευρώ, ενώ σε βάρος των ιδιωτών προσεγγίζει τα 14.000.000 ευρώ.
Το πρωί της Τετάρτης, στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου θα γίνει η παρουσίαση της υπόθεσης.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook