Συνεχίζεται η πολιτική δραστηριότητα της Κομματικής Οργάνωσης Ηρακλείου του ΚΚΕ ενόψει των εκλογικών μαχών του Μάη 2014, με σύνθημα: «Ισχυρό ΚΚΕ παντού, στην Ευρωβουλή, στην Περιφέρεια, στους Δήμους, για αποδέσμευση από την ΕΕ, ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη λαϊκή εξουσία».

Τετάρτη 5/3:

• Στις 9 π.μ. περιοδεία κλιμακίου του Κ.Κ.Ε. στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης με επικεφαλής τους Στέλιο Ορφανό,μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του Κ.Κ.Ε. και υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση και Μανώλη Συντυχάκη μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
• Στις 11.00 π.μ. περιοδεία κλιμακίου του Κ.Κ.Ε. στη Δ.Ε.Η. (Τσαλικάκι) με επικεφαλής τους Μιχάλη Τριγωνάκη,μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του Κ.Κ.Ε. και Μιχάλη Χουστουλάκη, υποψήφιο δήμαρχο Μαλεβιζίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
• Στις 11.00 π.μ. περιοδεία κλιμακίου του Κ.Κ.Ε. στις υπηρεσίες του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων με επικεφαλής τους Στέλιο Ορφανό,μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του Κ.Κ.Ε. και υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση και Καρκαβάτσο Μανώλη,υποψήφιο δήμαρχο Αρχανών-Αστερουσίων με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Πέμπτη 6/3:

• Στις 12.00 π.μ. περιοδεία κλιμακίου του Κ.Κ.Ε. στον Ο.Α.Ε.Δ. και στη ΄Β εφορία με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
• Στις 6.30 μ.μ. εκδήλωση της Τ.Ε. Ηρακλείου του Κ.Κ.Ε. με θέμα: «Τα προβλήματα της προσχολικής αγωγής και οι θέσεις του ΚΚΕ», στη Δημοτική αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (Παλαιά Λαχαναγορά). Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Μανώλης Συντυχάκης , μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δημήτρης Βρύσαλης,μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του Κ.Κ.Ε και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου με τη Λαϊκή Συσπείρωση. 
Επίσης παρεμβάσεις θα κάνουν: 1) Συντυχάκη Πόπη - μέλος του ΔΣ του ΔΟΠΑΦΜΑΗ (εκπρόσωπος Λαϊκής Συσπείρωσης) και μέλος του ΔΣ Ένωσης Γονέων Δήμου Ηρακλείου, 2) Μπιτσάκη Τζένη - Νηπιαγωγός, Γραμματέας της Ομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Νομού Ηρακλείου, μέλος ΔΣ Ένωσης Γονέων Χερσονήσου, 3) Εκπρόσωπος εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου.

Παρασκευή 7/3:

• Στις 8.00 π.μ. περιοδεία κλιμακίου του Κ.Κ.Ε. στη Τυποκρέτα - Γ.Καζανάκης Δ/χοι Α.Β.Ε στη ΒΙ.ΠΕ. με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη , μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
• Στις 10.00 π.μ. περιοδεία κλιμακίου του Κ.Κ.Ε. στο παζάρι και στο δημοτικό ιατρείο Τυμπακίου με επικεφαλής τον Χριστοφοράκη Γιάννη,στέλεχος του Κ.Κ.Ε. 

Κυριακή 9/3:

• Στις 11.00 π.μ. περιοδεία κλιμακίου του Κ.Κ.Ε. στη Βιάννο με επικεφαλής τον Στέλιο Ορφανό, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του Κ.Κ.Ε. και υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση.