Την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη χρειάστηκε ένας ανάπηρος για να ξεκινήσει τη δραστηριότητά του σε περίπτερο, που του είχε παραχωρηθεί λόγω της αναπηρίας του με απόφαση του πρώην νομάρχη Καβάλας.
Η περιπέτεια του ανάπηρου περιπτεριούχου ξεκίνησε όταν ιδιοκτήτης γειτονικού καταστήματος ζήτησε τη μετατόπιση του περιπτέρου 40 μέτρα μακρύτερα από την αρχική θέση, η οποία είχε καθοριστεί (όπως όλες οι θέσεις περιπτέρων) με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το 2009 και για την οποία δεν είχε ασκηθεί καμία προσφυγή εμπρόθεσμα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε τρεις διαδοχικές αποφάσεις για τη μετατόπιση του περιπτέρου 40 μέτρα από την αρχική θέση, σε μία αραιοκατοικημένη και χωρίς εμπορική δραστηριότητα περιοχή, και με αιτιολογία την έλλειψη οδικής ασφάλειας από τη λειτουργία του στο συγκεκριμένο σημείο.
Ο δικαιούχος άσκησε προσφυγές ενώπιον του Γενικού Γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης και δικαιώθηκε και τις τρεις φορές.
Ο Συνήγορος συνεργάστηκε με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης εστιάζοντας στο ζήτημα των επαναλαμβανόμενων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου παρά την ακύρωσή τους στο πλαίσιο της διοικητικής εποπτείας, καθώς και στο ζήτημα της υποχρέωσης συμμόρφωσης στις αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα. Παράλληλα διαμεσολάβησε και στις υπηρεσίες του Δήμου που καθυστερούν να εφαρμόσουν τις ρυθμίσεις του «Καλλικράτη» σε ό,τι αφορά στην άσκηση αρμοδιότητας για την αδειοδότηση περιπτέρων.
Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας γνωμοδότησε προς τον Δήμο ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων από τη θέση του συγκεκριμένου περιπτέρου, και πλέον το περίπτερο ξεκίνησε να λειτουργεί στην αρχική θέση.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook