Σε κοινή θέα κρατούσε απόρρητα έγγραφα ο αναπληρωτής σύμβουλος της Εθνικής Ασφάλειας της Βρετανίας, πηγαίνοντας στη Downing Street για την έκτακτη συνεδρίαση μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανίας.
Η Βρετανία \”δεν θα πρέπει να υποστηρίξει εμπορικές κυρώσεις\” εναντίον της Ρωσίας εξαιτίας της επέμβασής της στην Κριμαία ή να \”αποκλείσει\” τους Ρώσους από το Σίτι, έγραφε έγγραφο που κατάφερε να φωτογραφήσει ένας φωτορεπόρτερ, και σήμερα το έδειξε το BBC και δημοσιεύθηκε σε πολλές εφημερίδες της χώρας.
Να σημειωθεί ότι πολλές ρωσικές εταιρείες έχουν επιλέξει να εισαχθούν στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ενώ αρκετοί πλούσιοι Ρώσοι έχουν αποκτήσει πολυτελείς κατοικίες στο Λονδίνο. Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι, το έγγραφο υπονοεί ότι η Βρετανία δεν θα υποστήριζε τις στρατιωτικές προετοιμασίες του ΝΑΤΟ και ότι ο ΟΗΕ και όχι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών να επιλυθεί πολιτικά η κρίση στην Ουκρανία.
\”Απολύτως λυπηρό\” χαρακτήρισε το γεγονός ότι φωτογραφήθηκε ένα τέτοιο έγγραφο, ο υπ. Εξωτερικών μιλώντας στο Κοινοβούλιο και διευκρίνισε πως \”οτιδήποτε αναφέρεται σε ένα έγγραφο το οποίο κρατά κάποιος αξιωματούχος δεν είναι απαραιτήτως οδηγός των αποφάσεων που θα λάβει η κυβέρνηση και οι επιλογές μας παραμένουν ανοικτές στο θέμα\”.
Μόλις χθες ο Ουίλιαμ Χέιγκ είχε προειδοποιήσει τη Ρωσία για τις \”επιπτώσεις και το κόστος\” μιας επέμβασης στην Ουκρανία.
newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook