H Expertaste δραστηριοποιείται στην παραγωγή και προώθηση παραδοσιακών προϊόντων, κυρίως αρτοσκευασμάτων και γλυκισμάτων. Σκοπός της εταιρίας είναι η δημιουργία νέων εδεσμάτων, άγνωστων μέχρι και σήμερα προς το κοινό, διατηρώντας όμως υψηλά επίπεδα ποιότητας χρησιμοποιώντας μόνο αγνά υλικά.

Στόχος είναι δημιουργία ευρείας γκάμας προϊοντων υπό την ομπρέλα της Expertaste, τα οποία θα προσφέρονται παγκοσμίως, με γεύσεις που θυμίζουν γιαγιά σε όλους μας.

\"\"

Η mamamade εξειδικεύεται στην παραγωγή μοναδικών γεύσεων για μαρμελάδες/αλλείματα και γλυκά του κουταλιού.

Στην αρχή κυκλοφόρησαν στην ελληνική και στη συνέχεια στην ξένη αγορά γλυκό του κουταλιού ελιάς και μαρμελάδα ελιά και στη συνέχεια μια σειρά νέοι κωδικοί όπως μαρμελάδα με γεύση φραγκόσυκο, μήλο και κανέλα, σοκολάτα-πορτοκάλι, φράουλα σοκολάτα, μήλο σοκολάτα και άλειμμα αλόης με μαστιχέλαιο και άλειμμα χαρουπιού.

\"\" \"\" \"\"

\"\" \"\" \"\"

\"\" \"\" \"\"

Λόγο της κύριας δραστηριότητας των αδελφών Πασπαλάκη στο χώρο του τουρισμού θέλησαν να μεταφέρουν την ευρωπαϊκή κουλτούρα στα ελληνικά πρότυπα . Έτσι πριν 2 χρόνια περίπου η μαμά της οικογένειας Πασπαλάκη φτιάχνοντας για την οικογένεια γλυκό του κουταλιού από ελιά, και μαρμελάδα ελιά δίνει την έμπνευση για ένα ιδιαίτερα δυναμικό ξεκίνημα της Expertaste όπου ακολούθησαν και οι μαρμελάδες με τροποποιημένες γεύσεις φρούτων . Ένα «ιδιαίτερο ευχαριστώ» στην πηγή έμπνευσης τους, με τα ιδιαίτερα αυτά προϊόντα εγκαινιάζουν τη «σειρά mamamade».

Ο Νίκος Πασπαλάκης μας υποδέχτηκε στο χώρο του όπου μας παραχώρησε μια μικρή συνέντευξη

Κύριε Πασπαλάκη τι ήταν αυτό που σας έκανε να ασχοληθείτε με το τρόφιμο μετά από μια σειρά ετών επιτυχημένης πορείας στον κλάδο του τουρισμού ;

Η αρχική ιδέα γεννήθηκε παρακολουθώντας τις αγορές του εξωτερικού στις μεγάλες εκθέσεις όπου συμμετείχαμε. Πρωταγωνιστικό ρόλο κατείχε η Μεσογειακή διατροφή , εκεί εστιάσαμε , μπήκαμε στη θέση του καταναλωτή και ψάξαμε τι έλλειπε από την πλούσια γκάμα των ελληνικών προϊοντων που εχουν κατακλύσει τις ξένες αγορές. Ξεκινήσαμε με την ελιά , το γλυκό κουταλιού και την μαρμελάδα, πρώτοι οι Γερμανοί καταναλωτές ανταποκρίθηκαν θετικά στο εγχείρημα μας.

Πως βλέπετε τον ανταγωνισμό των κρητικών προϊόντων με αντίστοιχα εισαγωγής ;

Θεωρώ ότι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα Ευρωπαϊκά , μάλιστα τα τελευταία χρόνια υπάρχει σημαντική βελτίωση σε ότι αφορά την τυποποίηση και την συσκευασία των προϊόντων. Το πιο θετικό είναι ότι έχει ενισχυθεί σημαντικά ο τρόπος προώθησης όλων αυτών των προϊόντων και γιαυτό αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια τόσο στους φορείς που εργάζονται γι\’ αυτή την προσπάθεια αλλά και στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της παραγωγής ενός προϊόντος με διαφορετικότητα σήμερα ;

Η αγορά πάντα θα αναζητά νέες γεύσεις , το πρώτο βήμα είναι να προσφέρεις κάτι καινοτόμο, ο τελικός στόχος είναι να καθιερωθείς στην προτίμηση του κόσμου . Εμείς προτείνουμε καινοτόμα προϊόντα αλλά με γνώριμες γεύσεις όπως η ελιά, το φραγκόσυκο, το χαρούπι, την αλόη ή την μαστίχα . Επίσης ο ιδιαίτερος συνδυασμός φράουλας σοκολάτας ως μαρμελάδα που δεν είναι γνωστός σήμερα στον καταναλωτή .

Πως αποτυπώνετε το ξεκίνημα σας με την συγκεκριμένη σειρά προϊόντων ;

Σήμερα που μιλάμε έχουμε ήδη βαδίσει ένα μεγάλο μέρος του δρόμου που λέγεται «παραγωγή και εμπορία παραδοσιακών προϊόντων» μια που εξάγουμε τα προϊόντα μας σε Ολλανδία, Ελβετία, Σουηδία και Γαλλία . Στην Κρήτη τα προϊόντα μας βρίσκονται στην τουριστική αγορά, σε επιλεγμένα supermarket & delicatesen . Η αγορά της μαρμελάδας είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική αυτό όμως είναι και το προσωπικό μας στοίχημα .

Σε ποιους απευθύνεστε σήμερα και ποιοι οι στόχοι στο μέλλον ;

Μας ενδιαφέρει να επεκταθούμε και σε άλλες χώρες του εξωτερικού αλλά βεβαίως να δηλώσουμε το παρόν και στην ελληνική αγορά. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Έλληνας είναι ιδιαίτερα απαιτητικός σε ότι αφορά την διατροφή του πόσο μάλλον σε ένα προϊόν που δεν έχει καθιερωθεί στις καθημερινές του διατροφικές συνήθειες. Γευστικές δοκιμές μας έχουν αποδείξει ότι όποιος δοκιμάζει γίνεται πιστός καταναλωτής. Επίσης στόχο μας αποτελεί ανά τακτικά χρονικά διαστήματα να προσφέρουμε νέες γεύσεις, πάντα πρωτότυπες όπως πατέ και γλυκόξινες σάλτσες που ήδη βρίσκονται στο στάδιο της παραγωγής . Όλα αυτά βεβαίως προϋποθέτουν επέκταση της μονάδας μας , νέα μηχανήματα , νέες θέσεις εργασίες που θα καλύψουν την νέα μας παραγωγή.

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε ως χώρα θεωρώ ότι κάθε νέα ιδέα ή πρόταση αποτελεί κίνητρο ανάπτυξης σε προσωπικό επίπεδο αλλά και ως σύνολο.

Την επίβλεψη της παραγωγικής διαδικασίας έχει η Ελένη Σφακιανάκη, διατροφολόγος-τεχνολόγος τροφίμων, η οποία μας είπε:

Διατροφολογικά στοιχεία της μαρμελάδας ως προϊόν.

Οι μαρμελάδες αποτελούν μία από τις κύριες επιλογές μας για πρωινό, κι όχι τυχαία, καθώς έχουν σημαντική διατροφική αξία και συνδέονται με την μεσογειακή φιλοσοφία και διατροφή. Η περιεκτικότητα των μαρμελάδων σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία ποικίλει ανάλογα με το φρούτο από το οποίο προέρχονται. Είναι επίσης πλούσιες σε απλά σάκχαρα, τα οποία απορροφώνται πολύ γρήγορα από τον οργανισμό. Το γεγονός αυτό τις καθιστά μοναδική πηγή παροχής ενέργειας και τις τοποθετεί πολύ ψηλά στις διατροφικές επιλογές μας.

Συγκριτικά πλεονεκτήματα της σειράς προϊόντων mamamade.

Οι σπιτικές μαρμελάδες mamamade, απαλλαγμένες από πρόσθετα συντηρητικά προχωρούν ένα βήμα μπροστά και «παντρεύουν» όλα τα παραπάνω οφέλη της μαρμελάδας με τα ιδιαίτερα θρεπτικά συστατικά των πρώτων υλών (κατά βάση από προϊόντα της κρητικής γης) που χρησιμοποιούν. Έτσι για παράδειγμα, μία μαρμελάδα από ελιά, χαρούπι ή αλόη μας προσφέρει μία μεγάλη γκάμα βιταμινών και ιχνοστοιχείων που όλοι γνωρίζουμε την αξία τους. Επιπλέον η αυστηρή επιλογή των προμηθευτών – ντόπιων, Κρητικών παραγωγών καθώς και ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής της μαρμελάδας mamamade την καθιστούν ως μία άκρως υγιεινή και θρεπτική επιλογή για το πρωινό, και όχι μόνο, γεύμα της οικογένειας

Δυο λόγια για κάθε προϊόν ξεχωριστά.

Τα προϊόντα μας θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ιδιαίτερα και σε πολλές περιπτώσεις συναρπαστικά. Σε εμάς θα βρείτε:

Μαρμελάδα και γλυκό κουταλιού ελιά: για πρώτη φορά ένα τόσο γνώριμο και βασικό, συστατικό της μεσογειακής διατροφής, η ελιά, παρουσιάζεται με γλυκιά γεύση . Οι ελιές περιέχουν πληθώρα βιταμινών και ιχνοστοιχείων όπως, βιταμίνες Α, D, E και K, που βοηθούν την ανάπτυξη των οστών σε παιδιά και ενήλικες, αντιοξειδωτικά στοιχεία που μειώνουν τον κίνδυνο καταστροφής των κυττάρων, πολυφαινόλες που είναι ευεργετικές κατά του καρκίνου και επίσης διαθέτουν σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, λινολεϊκό οξύ, που είναι πολύ ευεργετικό για τα βρέφη που θηλάζουν και άλλα πολύτιμα για τον οργανισμό θρεπτικά συστατικά.

Άλειμμα χαρούπι: ελληνικό παραδοσιακό τρόφιμο σε τόσο ιδιαίτερη μορφή. Το χαρούπι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που οφείλονται στη μεγάλη περιεκτικότητα του σε φυτικές ίνες, πολυφαινόλες και τανίνες. Αν και πλούσιο σε σάκχαρα έχει πολύ λίγες θερμίδες, λίγα λιπαρά και καθόλου καφεΐνη. Επίσης περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμινών (Α,Β,Β2, D) και ιχνοστοιχείων (ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο και σίδηρο) γεγονός που το καθιστά φυσικό θεραπευτικό για παθήσεις των οστών. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι η συστηματική κατανάλωση χαρουπιού μειώνει την χοληστερίνη. Είναι εύγευστο, εύπεπτο και κατέχει σημαντική θέση στην παραδοσιακή, Μεσογειακή διατροφή.

Γλυκό άλειμμα αλόης με μαστιχέλαιο: ευρέως γνωστή για τις ευεργετικές της ιδιότητες. Η Αλόη είναι πολύ σημαντική για την υγεία μας και δικαιολογημένα χαρακτηρίζεται \’ως το φυτό της ιατρικής\’, εφόσον αποδεδειγμένα μπορεί να ανακουφίσει, να αποτρέψει και να βοηθήσει στη θεραπεία διάφορων ασθενειών και διαταραχών. Έχει ευεργετική δράση σε παθήσεις του πεπτικού συστήματος, όπως το έλκος του στομάχου, τη δυσπεψία, τη δυσκοιλιότητα και την ελκώδη κολίτιδα, σε αρθρίτιδες και διαβήτη, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει αντικαρκινική δράση.

Μαρμελάδα φραγκόσυκο:
ένα φρούτο που ευδοκιμεί στην κρητική γη .
Το φραγκόσυκο είναι πολύ πλούσιο σε κάλιο, νιασίνη , θειαμίνη και φυτικές
ίνες που βοηθούν στη μείωση της υπεργλυκαιμίας, καθώς και σε πολλές
αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ουσίες. Περιέχει ασβέστιο που βοηθά στην καταπολέμηση της οστεοπόρωσης. Ταυτόχρονα δημιουργεί την αίσθηση του κορεσμού, μειώνοντας την πείνα και κατ επέκταση την παχυσαρκία.

Θα βρείτε επίσης και πιο απλές γεύσεις όπως φράουλα, πορτοκάλι και μήλο ενισχυμένα όμως με την αγαπημένη σε όλους σοκολάτα. Είναι γνωστό σε όλους πόσο πλούσια σε απαραίτητα για τον οργανισμό θρεπτικά συστατικά είναι τα συγκεκριμένα φρούτα.

Που θα σας βρούμε σήμερα;

Όπως σας ανέφερε και ο κος Πασπαλάκης τα προϊόντα μας εξάγονται ήδη σε 4 χώρες του εξωτερικού , επιπλέον για την Ελλάδα θα τα βρείτε σε μεγάλες αλυσίδες super market όπως ΙΝ.ΚΑ., Χαλκιαδάκης, Ένωση Πεζών καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα τουριστικού ενδιαφέροντος και delicatessen.

Η μαρμελάδα όπως μας την παρουσιάζει η expertaste για τις μικρές και μεγάλες ηλικίες.

Η ποικιλία από τις μαρμελάδες μας μπορεί να καλύψει ακόμα και τους πιο αυστηρούς καταναλωτές, τα μικρά παιδιά. Συνδυάζοντας λοιπόν τα φρούτα της χώρας μας όπως φράουλα, πορτοκάλι και μήλο με την αγαπημένη των παιδιών σοκολάτα, είναι σε θέση να γίνουν η λατρεμένη, πρωινή, υγιεινή λιχουδιά παρέχοντας συγχρόνως και τις αναγκαίες, για την σωστή ανάπτυξη τους, βιταμίνες. Ταυτόχρονα τα καινοτόμα προϊόντα μας όπως μαρμελάδα ελιά, χαρούπι, φραγκόσυκο και αλόη – μαστιχέλαιο μπορούν να ικανοποιήσουν όλους όσους

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook