Οι διαφαινόμενες απολύσεις των εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα αναβρασμού και έντονης κινητικότητας στις τάξεις της συνδικαλιστικής κοινότητας.

Οι κατά τόπους ΕΛΜΕ έχουν επιδοθεί ένα αγώνα δρόμου προκειμένου να υπάρξει μαζική συμμετοχή στις προγραμματισμένες σ όλη την χώρα γενικές συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 14 Μαρτίου, με στόχο μέσω μίας διευρυμένης πλειοψηφίας να προκύψει μία πρόταση για επ\’ αόριστον απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ένα 24ωρο μετά αναμένεται να διεξαχθεί η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ κατά την διάρκεια της οποίας θα παρθεί και η τελική απόφαση για την μορφή των κινητοποιήσεων που θα ακολουθηθεί.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά ακόμα και αυτό των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, προκειμένου οι καθηγητές να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε μία σειρά από ζητήματα για τα οποία το αρμόδιο υπουργείο παιδείας έχει κρατήσει αδιάλλακτη στάση, όπως για παράδειγμα η διαθεσιμότητα, η αυτό αξιολόγηση και οι αλλαγές για το Νέο Λύκειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι του διαλόγου κατά την διάρκεια των γενικών συνελεύσεων αναμένεται να πέσει και το ενδεχόμενο να υπάρξουν κινητοποιήσεις κατά την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Μία πρόταση η οποία την δεδομένη χρονική στιγμή δεν βρίσκει πολλούς υποστηρικτές , οι καθηγητές ωστόσο έχουν βάλει τις δικές τους κόκκινες γραμμές και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να παρθεί μία τέτοια απόφαση λίγο μετά το Πάσχα.

Ας μην ξεχνάμε ότι περίπου 2000 εκπαιδευτικοί των οποίων η περίοδος διαθεσιμότητας ολοκληρώνεται περί τα τέλη Μαρτίου, αναμένεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου να απολυθούν.

Την ίδια στιγμή τα κενά στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση κυρίως στα ΕΠΑΛ σε τοπικό επίπεδο είναι δεκάδες, ενώ υπάρχουν μαθητές οι οποίοι δεν έχουν διδαχθεί ακόμα και σήμερα μαθήματα στα οποία θα διαγωνισθούν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Το μόνο σίγουρο είναι ο Μάρτιος για τον χώρο της παιδείας αναμένεται να ιδιαίτερα καυτός, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, καθώς ούτε το υπουργείο ούτε οι συνδικαλιστές δεν δείχνουν διατεθειμένοι να κάνουν ένα βήμα πίσω προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook