Απίστευτο κι όμως αμερικανικό… Ένας άνδρας από προάστιο του Σικάγο συνελήφθη όταν πήρε νεαρή τίγρη μαζί του σε μπαρ, την ώρα μάλιστα που ο ίδιος δεν μπορούσε να αντιληφθεί γιατί οι αρχές το έκαναν θέμα. Ο Τζον Μπασίλε αντιμετωπίζει κατηγορίες για επικίνδυνη συμπεριφορά και κατοχή άγριου ζώου.

Όλα ξεκίνησαν με τον Μπασίλε να φοράει στην, 5 μηνών και 20 κιλών, τίγρη του λουρί και να τη βγάζει βόλτα. Στην πορεία αποφάσισε να κάνει στάση σε μπαρ του κέντρου. Ισχυρίζεται πως η τίγρης έμεινε στο μπαρ μόλις για 15 λεπτά υπό τη συνοδεία δυο χειριστών, με σκοπό την προώθηση εκπαιδευτικού προγράμματος για την άγρια πανίδα. Όταν το ζώο έγινε λίγο «δύστροπο» λόγω της φασαρίας που επικρατούσε στο χώρο έφυγαν αμέσως, σύμφωνα με τη μαρτυρία του.

Ο δικηγόρος του Μπασίλε δήλωσε πως «τα media παρουσιάζουν το γεγονός με τρόπο παραπλανητικό για να εντυπωσιάσουν». Υπογραμμίζει πως ο Μπασίλε «έχει συνεργαστεί απόλυτα με τις αρχές και περιμένει να αντικρούσει τις κατηγορίες στο δικαστήριο».

Οι αρχές όμως έχουν διαφορετική άποψη για το συμβάν. Σύμφωνα με μαρτυρίες απ\’ το μπαρ, η τίγρης κινήθηκε απειλητικά προς μια γυναίκα και έθεσε την ασφάλεια της σε κίνδυνο. Επίσης στο φάκελο της υπόθεσης έρχεται να προστεθεί το ότι η ίδια τίγρης τον προηγούμενο Δεκέμβριο, υπό την επίβλεψη του Μπασίλε, δάγκωσε γυναίκα η οποία όμως δεν χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη. Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Ίθαν Άουτμαν, βιντεοσκόπησε τον Μπασίλε καθώς έβγαινε απ\’ το μπαρ με την τίγρη, επισημαίνοντας πως ήταν μεθυσμένος.

Ο Μπασίλε είναι κάτοχος μη κερδοσκοπικού κέντρου διάσωσης της άγριας πανίδας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του το κέντρο στεγάζει ζώα τα οποία «είχαν ως μόνη εναλλακτική την ευθανασία». Ο Μπασίλε αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο στις 28 Μαρτίου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook