Την επίσπευση των κατασχέσεων που εκκρεμούν από τον περασμένο Νοέμβριο ζήτησε η διοίκηση του ΙΚΑ, μετά τις επικρίσεις για καθυστέρηση στο έργο του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ), που εξέφρασε σήμερα κλιμάκιο της Τρόικας.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε μεγάλη καθυστέρηση στην πορεία των κατασχέσεων, καθώς η διαδικασία διακόπτεται, εξαιτίας νομικών κωλυμάτων.
Με εγκύκλιο που εξέδωσε η συντονίστρια του ΚΕΑΟ, Βέρα Χατζηευσταθιάδου, ορίστηκε ως καταληκτική προθεσμία η 31η Μαρτίου για την εκκαθάριση όλων των εκκρεμών παραγγελιών κατάσχεσης,
Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, «από την κεντρική παρακολούθηση της πορείας των αναγκαστικών μέτρων που λαμβάνονται κατά των οφειλετών του ΚΕΑΟ, διαπιστώθηκε ότι πολύ μεγάλος αριθμός των παραγγελιών κατάσχεσης που εκδόθηκαν από 26/11/2013 έως 31/1/2014, δεν εκτελέστηκε. Επειδή εφεξής οι παραγγελίες πρέπει να εκτελούνται εντός διμήνου από την ημερομηνία παραλαβής από τους δικαστικούς επιμελητές, προθεσμία για την τήρηση της οποίας οι υπηρεσίες του ΚΕΑΟ θα ελέγχονται, θα πρέπει να φροντίσετε για την άμεση εκτέλεση των παραγγελιών κατάσχεσης της ανωτέρω περιόδου έκδοσης και ενημέρωση του συστήματος με τα αποτελέσματα, έως 31/3/2014».
Όλα αυτά, μάλιστα, συμβαίνουν σε μία ημέρα, κατά την οποία έγινε γνωστό ότι αλλάζουν όλα όσα ξέραμε για τις αναγκαστικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών. 
Η νέα διαδικασία είναι πολύ διαφορετική και κυρίως πολύ πιο σύντομη. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι των 65 εφοριών, στις οποίες υπάρχει δικαστικό τμήμα, θα προχωρούν σε ηλεκτρονικό αίτημα προς τις τράπεζες μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Μητρώο καταθετών», για να πληροφορηθούν τα τραπεζικά υπόλοιπα του οφειλέτη. 
Οι τράπεζες θα τους απαντούν μέσα σε μερικές ημέρες για τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών του και στη συνέχεια η εφορία θα εκδίδει και θα αποστέλλει με ηλεκτρονικό τρόπο κατασχετήριο στην τράπεζα.
Η τελευταία θα πρέπει εντός μερικών ημερών να αποδώσει τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του Δημοσίου. 
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook