Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Ηρακλείου πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 5/3,ώρα 12.00 στη Λότζια παρουσιάζοντας τη διακήρυξη της για της δημοτικές εκλογές.
Ομιλητές ήταν η Μαρία Κοκοσάλη,μέλος του Δ.Σ. του Ε.Κ.Η., μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ι.Υ.Η. και επικεφαλής της γραμματείας Ηρακλείου του Π.Α.ΜΕ. ,ο Περατσάκης Γιώργος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης της Κ.Ν.Ε. και ο Κασαπάκης Μιχάλης, δημοτικος σύμβουλος Ηρακλείου με τη Λαϊκή Συσπείρωση και στέλεχος του Π.Α.ΜΕ. εκπαιδευτικών.
Τη κεντρική εισήγηση έκανε ο Μανώλης Συντυχάκης υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Τα κυριότερα σημεία της εισήγησης ήταν τα εξής:
«Ξεσκεπάζουμε το αντιλαϊκό πρόσωπο Ε.Ε.-κυβέρνησης-Περιφέρειας-δήμου Ηρακλείου. Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ήταν και είναι η ΜΟΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων στην πόλη μας. ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Πολλά από τα σχέδια της δημοτικής αρχής αποτράπηκαν με την μαχητική παρέμβαση των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ. Όλες οι άλλες παρατάξεις (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) αναζητούσαν με τον ένα ή άλλο τρόπο συνεργασία με τη δημοτική αρχή.
Οι προκάτοχοι των σημερινών υποψήφιων δημάρχων της επίσημης ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ σκορπίστηκαν στους 5 ανέμους. Ανύπαρκτοι κατά βάση και η μόνη τους ύπαρξη εκδηλώνονταν από την συγκαταβατικότητά τους με τις αποφάσεις που έπαιρνε η δημοτική αρχή. Μήπως έχουν να πουν κάτι οι νέοι μνηστήρες του δημαρχιακού θώκου για τους προκατόχους τους ; Ας μας πουν έστω και ένα σημείο πάνω στο οποίο αντιπάλεψαν την δημοτική αρχή. Η παράταξη της επίσημης ΝΔ ήταν ανύπαρκτη. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται από την επανειλημμένα διατυπωθείσα ρήση του προκατόχου του κ. Λυγερού «δεν θέλω να κάνω αντιπολίτευση». Δεν εισηγήθηκε ούτε ένα θέμα στο ΔΣ.» 
Ενώ στην συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε ότι: « ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ αποτέλεσε και αποτελεί πρότυπο για τον «Καλλικράτη» και το μεγάλο κεφάλαιο. Δεν είναι όμως για το λαό και τις ανάγκες του. ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και οι παρατάξεις τους λένε ναι στον «Καλλικράτη», αποδέχονται την ΕΕ και τους δήμους ως επιχειρήσεις. Θέλουν λένε κι άλλες αρμοδιότητες για το δήμο. Για να τις κάνουν τι ; Όχι μόνο γιατί δεν δίνει το κράτος πόρους, αλλά γιατί η υγεία, η παιδεία, η πρόνοια δεν μπορούν να παρέχονται από τους δήμους. 
Το ίδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποκριτικά ζητά “κάποιες τροποποιήσεις” στον “Καλλικράτη”, ενώ η αυτοτέλεια των δήμων που επιζητεί, σημαίνει απαλλαγή του κράτους από τη χρηματοδότηση, ανταποδοτικότητα με περισσότερα τέλη και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών (καθαριότητα, κοινωνικές δομές, κ.λ.π.), επέκταση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (σύγχρονα δουλεμπόρια).
Με το κόλπο Μνημόνιο – αντιμνημόνιο προσπαθούν να κρύψουν την ταύτισή τους. Με ή χωρίς μνημόνιο και πάλι θα έχουμε φόρους, τέλη, χαράτσια, ανεργία, φτώχεια, υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας, αν δεν πιστέψει ο λαός στη δύναμη του, στη δύναμη της λαϊκής συμμαχίας.»
Τέλος κάλεσε τον λαό να μην εμπιστευτεί αυτές τις δυνάμεις: «Όλοι εκπροσωπούν συμφέροντα!Οι παρατάξεις τους ανεξάρτητα πώς αυτοπροσδιορίζονται («ανεξάρτητες, αυτοδιοικητικές, υπερκομματικές κλπ») δεν μπορούν να κρύψουν τη συμφωνία τους στα μέτρα σε βάρος του λαού. Αν τώρα κρύβουν την ταυτότητα και τις προθέσεις τους είναι για να σε ξεγελάσουν. Να αναλογιστεί ο λαός τι θα συμβεί όταν θα έρθει η ώρα των αποφάσεων στο ΔΣ, με το ένα αντιλαϊκό μέτρο να ακολουθεί το άλλο.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 
πρωτοστατεί για όλα όσα έχει ανάγκη ο λαός
√ προστασία των ανέργων, των χαμηλόμισθων και συνταξιούχων, των πολύτεκνων και τρίτεκνων λαϊκών οικογενειών, των ΑμεΕΑ. 
√ για να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και αγρότες από τα δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη, φόρους, πρόστιμα και χαράτσια. Να καταργηθούν τα πρόστιμα των αυθαιρέτων και να σταματήσει η διαρκής ομηρία τους. 
√ προστασία της μητρότητας, κίνητρα στα νέα ζευγάρια, για να έχουν όλα τα παιδιά θέση σε σύγχρονους παιδικούς – βρεφικούς σταθμούς με μόνιμους παιδαγωγούς και χωρίς τροφεία. Μέτρα αντιμετώπισης του υποσιτισμού.
Διεκδικεί τα δικαιώματα όλων των νέων
√ στη μόρφωση δημόσια και δωρεάν, 
√ στον πολιτισμό ως κοινωνικό αγαθό και όχι ως εμπόρευμα. 
√ στην άθληση με έμφαση στο μαζικό λαϊκό αθλητισμό (μαθητικό, εργασιακό, κ.ά.) με έργα στις γειτονιές, για να καταργηθεί η “επί πληρωμή” πρόσβαση στα ήδη υπάρχοντα αθλητικά κέντρα και στάδια του δήμου.
√ Προβάλλει πνεύμα συλλογικής δράσης και αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. 
Αγωνίζεται για έργα υποδομών 
Η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, στην περιφέρεια και το δήμο Ηρακλείου αποτελεί εγγύηση και σιγουριά ! Δεν θα τους δώσουμε αέρα στα πανιά τους ! Είμαστε εδώ, πιο ισχυροί από το 2011 και προχωράμε σε νέα μεγάλη νίκη! Με ψηφοδέλτιο μάχιμο, ικανό, με ανθρώπους αγωνιστές, βγαλμένους από το καμίνι της ζωής και του αγώνα!»
Τέλος κάλεσε στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Δήμο Ηρακλείου που θα πραγματοποιηθεί στις 26|3 στην Αίθουσα της Ανδρόγεω. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook