«…το Υπουργείο Εσωτερικών, τελώντας σε γνώση του ζητήματος, θα μελετήσει τη δυνατότητα τυχόν νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη διευθέτησή του».
Αυτή είναι επι της ουσίας η \”απάντηση\” του Υπουργού Εσωτερικών κ.Μιχελάκη, στην Ερώτηση του Βουλευτή Χανίων της Ν.Δ. κ.Κυριάκου Βιρβιδάκη, για το άμεσο ενδεχόμενο, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, να αναγκαστεί να βάλει \”λουκέτο\”. (Δείτε το θέμα στο Flashnews.gr εδώ)
Στην Ερώτηση, του κ.Βιρβιδάκη, που απευθύνεται στους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Ιωάννη Μιχελάκη και Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, ο κ. Βιρβιδάκης, αφού παρουσιάζει το ιστορικό του προβλήματος, το οποίο αναφέρεται στο ΔΗΠΕΘΕΚ και σχετίζεται με συγκεκριμένη διάταξη του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, καταλήγει: 
«Εάν το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης δεν εξαιρεθεί από την παραπάνω διάταξη θα οδηγηθεί σε υποχρεωτική λύση με αποτέλεσμα να χαθεί ένας φορέας παραγωγής πολιτισμού ιδιαίτερα σημαντικός για την Περιφέρεια της Ελλάδος αλλά και την προβολή της στο εξωτερικό» και ρωτούσε «Εάν σκοπεύουν να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ενέργειες για να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης και αν ναι σε ποίες;»
Ο Υπουργός Εσωτερικών, στην με Α.Π. 200/4-3-2014 απάντησή του, αφού αναφέρεται στην ισχύουσα νομοθεσία, σημειώνει ότι «…το Υπουργείο Εσωτερικών, τελώντας σε γνώση του ζητήματος, θα μελετήσει τη δυνατότητα τυχόν νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη διευθέτησή του».

Γιατί μπορεί να κλείσει το ΔΗΠΕΘΕΚ

\”Ο κίνδυνος λουκέτου είναι ορατός\”, εξηγεί στο Flashnews.gr, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕΚ κ.Δημήτρης Λειψάκης, διευκρινίζοντας πως το ΔΗΠΕΘΕΚ είναι το μοναδικό Περιφερειακό Δημοτικό Θέατρο στην Ελλάδα που απο το 2009 έγινε Α.Ε. καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να κλείσει.
Όμως το 2012 είχε αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα. Για το 2013 δεν έχει γίνει ακόμη απολογισμός, αλλά εάν βγούν και αυτή την χρονιά αρνητικά και υπάρξει ζημιογόνο και το 2014 τότε αυτομάτως μπαίνει ¨λουκέτο\”.
\”Εμείς αναγκαστικά θα ακολουθήσουμε συγκρατημένη οικονομική πολιτική για το 2014, αλλά το ΔΗΠΕΘΕΚ παράγει πολιτισμό και πολιτισμός δεν παράγεται όταν έχεις το μαχαίρι στο λαιμό\” τονίζει ο κ.Λειψάκης, ευχαριστώντας όλους όσοι βοήθησαν και ειδικά τον Βουλευτή Χανίων κ.Βιρβιδάκη και με την ελπίδα να γίνει αποδεκτή η παρέμβασή του και να εξαιρεθεί το ΔΗΠΕΘΕΚ απο τον γενικό νόμο για τις Ανώνυμες Εταιρείες των ΟΤΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook