Στην Αθήνα έφθασε το απόγευμα της Τετάρτης ο Γερμανός πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ, ο οποίος την Παρασκευή θα επισκεφθεί, μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το μαρτυρικό χωριό Λιγκιάδες των Ιωαννίνων, όπου το 1943 οι ναζί είχαν σκοτώσει 93 κατοίκους.
Απόψε ο Πρόεδρος της Γερμανίας επισκέφθηκε την Ακρόπολη και τον αρχαιολογικό χώρο, ενώ αύριο το πρωί ο κύριος Γκάουκ θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει επίσημη συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια και θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο ηγετών.
Το απόγευμα της Πέμπτης, ο κ. Γκάουκ θα μιλήσει στο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ θα έχει συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, συνάντηση στην οποία θα μετάσχει και ο Μανώλης Γλέζος.
Εν αναμονή της άφιξης του Γερμανού Προέδρου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε σήμερα συνάντηση με τον Μανώλη Γλέζο για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, το οποίο ο δεύτρεος προτίθεται να θέσει στον κ. Γκάουκ κατά την αυριανή τους συνάντηση.
Ο κ. Γλέζος ζητεί να τεθεί το θέμα στον Γερμανό Πρόεδρο και από τον Κάρολο Παπούλια.
megatv.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook